Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit öt alkalomból álló tréningjére 6,4 millió közforintot, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan edukálására 2,5 millió szintén közforintot költött a Miniszterelnökség – írta az Átlátszó.

PLANB Magyarország Kft.

Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közadatigénylésben kérte ki a két államtitkárra vonatkozó szerződéseket.

- Hirdetés -

A Ferjancsics által megkapott iratok szerint a Miniszterelnökség 2019. április 10-én állapodott meg Varga Judit, az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár kommunikációs továbbképzéséről két céggel.

Varga Judit tréningjét a PLANB Magyarország Kft. végezte, ami nettó 6,4 millió forintot kapott a munkáért. Az 5 alkalmas tréning keretében az államtitkár asszony tévéstúdiós környezetben és 2 újságíróval is gyakorolt.

Varga Juditnak egyébként nem okoz gondot a kommunikáció: tavaly decemberben lekommunistázta Jean-Claude Junckert, idén márciusban Manfred Weber nyilatkozatát kritizálta, májusban pedig a komplett brüsszeli elitet szidta. Az is márciusban derült ki, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár, és Szájer József EP-képviselő mellett Varga lesz a harmadik tagja annak a csapatnak, ami tárgyalni fog az Európai Néppárttal, miután az felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Mennyit költene Varga Judit államtitkár "illemtanárára"? A kormány 6,4 millió közforintot! 1
fotó: atlatszo.hu

Ha kíváncsi, hogy melyik cég mennyiért fejlesztette Azbej Tristan “viselkedését”, itt olvashatja!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét