Mennyit költene Varga Judit államtitkár “illemtanárára”? A kormány 6,4 millió közforintot!

Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit öt alkalomból álló tréningjére 6,4 millió közforintot, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan edukálására 2,5 millió szintén közforintot költött a Miniszterelnökség – írta az Átlátszó.

PLANB Magyarország Kft.

Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közadatigénylésben kérte ki a két államtitkárra vonatkozó szerződéseket.

A Ferjancsics által megkapott iratok szerint a Miniszterelnökség 2019. április 10-én állapodott meg Varga Judit, az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár kommunikációs továbbképzéséről két céggel.

Varga Judit tréningjét a PLANB Magyarország Kft. végezte, ami nettó 6,4 millió forintot kapott a munkáért. Az 5 alkalmas tréning keretében az államtitkár asszony tévéstúdiós környezetben és 2 újságíróval is gyakorolt.

Varga Juditnak egyébként nem okoz gondot a kommunikáció: tavaly decemberben lekommunistázta Jean-Claude Junckert, idén márciusban Manfred Weber nyilatkozatát kritizálta, májusban pedig a komplett brüsszeli elitet szidta. Az is márciusban derült ki, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár, és Szájer József EP-képviselő mellett Varga lesz a harmadik tagja annak a csapatnak, ami tárgyalni fog az Európai Néppárttal, miután az felfüggesztette a Fidesz tagságát.

fotó: atlatszo.hu

Ha kíváncsi, hogy melyik cég mennyiért fejlesztette Azbej Tristan “viselkedését”, itt olvashatja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük