Merre bóklásznak Péterfalvi Attila gondolatai?

Mit szólnának ehhez a Metoo kampány semmibe hullt harcosai?

Egyébként  a lány  köszöni szépen jól van és jogi lépéseket tesz az őt lejáratni akarók ellen, de az újra magyar színekben futó (mert van az a pénz) Palik László örökbecsűjét újrafogalmazva: hová lett Péterfalvi Attila, a személyiségi jogok hős védelmezője.

Most miért nem ad ki valami tökös állásfoglalást az ügyben, mert az, amit a hvg-nek mondott, nemcsak, hogy kevés, de álságos is:

„Az első lépcső a szónoklat volt, a véleménynyilvánítás ehhez kapcsolódott”

Ejnye Péterfalvi úr! Ez olyan, mintha mondjuk azzal is egyetértene, hogy azok a megerőszakolt nők is bűnösök, akik szexin öltözködnek. Ennél azért többet vártunk, ahogy annál is, hogy:

“Az ellentmondást Péterfalvi Attila azzal magyarázta, hogy a lány tanulmányairól szóló állítások a véleménynyilvánítás és a közügyek szabad vitatásának részeként jelentek meg. Ha pedig két azonos rendű jog – a véleménynyilvánítás szabadsága és a személyes adatok védelmének joga ütközik – ott érvelése szerint nem a NAIH-nak, hanem a bíróságnak kell eljárnia.” hvg.hu

A fenti szemezgetés is bizonyítja, hogyan vergődik a legfőbb adatvédelmi korifeus a maga és a helyzet csapdájában. Senki ne ítéljen el minket, mert nem sajnáljuk.

Kapcsolódó

Nagy Blanka beszólt Bayer Zsoltnak, a “mocskos száj”-verseny első helyezettjének

 

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük