Mészáros Lőrinc és a nehézgépkezelő üzletág – Mit tervez a regnáló…?

Mire kellhet Mészáros Lőrincnek -vagy aki felhívta a figyelmét a jövő üzletére- egy nehézgépkezelő, vagyis targoncavezető, emelőgépkezelő, földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő szakmunkásokból verbuvált cég?

Nehézgépkezelő cég is kellett Mészáros Lőrincnek

Január 8-án alakult meg a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft., melyet a cégbíróság január 13-án jegyzett be – vette észre az Mfor az Opten adatbázisában.

Az év első munkanapján jegyezték be az R-Kord Network Kft.-t, néhány nappal később már egy újabb társaságot alapított a felcsúti milliárdos. A 3 Nehézgépkezelő kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint, s a társaság fő tevékenysége 3,5 tonna fölötti gépjárműkölcsönzés, de emellett egyéb tevékenységek sorát is bejegyeztették.

Többek között a cég

  • rakománykezeléssel,
  • saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával,
  • közúti áruszállítással,
  • mezőgazdasági gép, berendezés nagykereskedelmével, és
  • bányászati-, építőipari gép nagykereskedelmével is foglalkozik.

A cég ügyvezetője az az Urfi Beatrix lett,

aki az anyacég operatív irányításáért is felelős. A Nehézgépkezelő Kft. tulajdonosa a 2016-ban létrehozott Mészáros M1 Autókereskedő Kft., mely igazi családi érdekeltség: egykoron még maga Mészáros Lőrinc hozta létre, tulajdonostársként bevonva a Mészáros és Mészáros Kft.-t.

A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. 2018-ban a korábbi 500 millió forintos árbevétel után 692 milliót realizált, ám ezt a növekedést bőven elvitték a költségek. Mindössze egymillió forint nyereség maradt a kasszában, miközben 2017-ben még 426 millióval zárták az évet. Az Opten adatai szerint 2018 végén nagy mértékben bővült a cég: a novemberi 3 fős alkalmazotti létszám hirtelen 54 főre emelkedett, és azóta is újabb embereket vettek fel. 2019 novemberében már 71 fővel működött a cég.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük