A Fidesz és a „nemzeti érdek”

Nem hiszem, hogy volna bármi, amit ellentmondás nélkül „nemzeti érdeknek” ismerne el a lakosság egésze – azt gondolom, hogy például a béke sem ilyen érdek. Ám Schiffer András szerint a Fidesz néppárti tagsága az…

Ki megy szembe a “magyar nemzeti érdekkel”?

Schiffer András facebook-bejegyzésében ezt írta:

A magyar nemzeti érdeket az szolgálná, hogy a magyar kormánypárt egy meghatározó európai pártcsalád tagja maradjon. A magyar nemzeti érdekkel szemben azok vétenek, akik ennek ellenében kampányolnak külföldön, no meg azok, akik – sokéves idióta viselkedésük eredményeként- magukat szorítják ki onnan.

Ha jól értem, a „magyar nemzeti érdek” ellenében politizálnak az ellenzékiek és a fideszesek is. Általában véve ebben akár igaza is lehet, csakhogy nem általában beszél, hanem a Fidesz néppárti tagságáról.

„Sokéves idióta viselkedéssel” – gondolom – alighanem a Fideszt vádolja. A Néppártból való kizárás mellett kampányolókon pedig nyilván az ellenzéket érti.

Csakhogy szerintem a Fidesz viselkedése messze nem minősíthető az „idióta” szóval, lévén hogy – amint az széles körben köztudott  – bűnszervezetről kell beszélnünk. Elképesztő rablásaik nem vallanak idiótákra, és a jelenleg, illetve hosszú ideje teljes erővel folytatott cigányozó-zsidózó-migráncsozó kampányukat is csak a felületes szemlélő minősíthetné, amúgy megbocsátóan, idiótának.

Azt sem értem, miért is volna „magyar nemzeti érdek” a Fidesz benntartása a Néppártban, ha éppen maguk szorítják ki magukat onnan. Így aztán az ellenzék nemzetellenes viselkedéssel való megvádolását sem érthetem.

A „magyar nemzeti érdek” megfogalmazása különösen nagy nehézségekbe ütközik mostanában. Nem tekinthetünk el attól, hogy a Fidesz egész politikájával meggyalázta, kiüresítette ezt a fogalmat – például a kereszténységgel együtt. De mindig is olyan volt ez a fogalom, amelyet sokféleképpen értelmeztek, és sokszor – mint az utóbbi években Orbániában – szándékosan belehazudtak mindenféle aljasságot.

Magam nem gondolom nemzeti érdeknek, hogy a Fideszt a Néppárt megtartsa magának. Szerintem ha nem rúgják ki, akkor akarva-akaratlanul hitelesítik mindazt, amit a szervezet művel. Vannak vakok és szélsőségesek is a Néppártban, de úgy tűnik, a többség talán nem olyan.

Vajon Schiffer mit tart a „nemzeti érdekkel” megegyezőnek a Fidesz politikájából? El sem tudom képzelni.

Fidesz és nemzeti érdek: egymást kizáró fogalmak. Választani kell közülük

És nem a legújabb időktől, hanem kínosan hosszú ideje. Fölsorolni is fárasztó, mi mindent csinált a Fidesz a valóságosnak mondható nemzeti érdekkel szemben. Nem is sorolom föl – legyőzőm a kísértést, de legalábbis a demokratikus struktúrák megszállásával és az alaptákolmánnyal kezdeném –, csupán mai politikájáról állítom: a sorosozó zsidózás, a hibbantnak tűnő, de kiszámított migráncsozás, az elvetemült cigányozás nem mondható nemzeti érdeknek. Az ország és Európa fosztogatása sem az. A pofátlan brüsszelezés sem…

Őszintén nem értem: Schiffer szerint vajon mi az, ami a Fidesz politikájában a „nemzeti érdeket” fejezi ki?

Azt viszont értem, miért is kedveli Schiffert a Fidesz „köz”- és botrányos terrormédiája. 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük