Mészárosra már a vidéki olvasók sem költenek….

A Mészáros-lapok nem örvendnek nagy népszerűségnek a vidéki városokban. Amióta a gázszerelő átvette a zsíros falatnak ígérkező újságokat, 22%-os visszaesést produkáltak.

Mindegy, hiszen nem az ő zsebére megy

A harmadik negyedévben újabb ötezer vásárló pártolt el a Mészáros Lőrinc felcsúti vállakozóhoz köthető, vidéki lapoktól az mfor.hu cikke szerint. A lap a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai alapján arról ír, hogy a lapok értékesített példányszáma három hónap alatt átlagosan 2,5 százalékkal zsugorodott, éves bázison pedig átlagban több mint 13 százalékos a vásárlók lemorzsolódásának aránya.

Az mfor.hu hozzáteszi:

míg egy évvel ezelőtt a vidéki lapokból még közel 225 ezer példány kelt el, 2018 harmadik negyedévében már a 195 ezret sem érte el az eladások száma.

A két évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor Mészároshoz kerültek a vidéki lapok, az értékesítés még meghaladta a 249 ezret. Egy év alatt így tehát 13,4 százalékos a csökkenés mértéke, a teljes Mészáros-érát nézve, vagyis az elmúlt két évben a vásárlók majdnem 22 százalékát veszítették el a lapok.

A fenti adatok alapján megállapítható, hogy nem ez volt az évszázad üzlete a magát Zuckerbergnél lényegesen okosabbnak tartó üzletember portfóliójában. Képzeljék csak el, mennyit keresne Mészáros másodpercre lebontva, ha nem gyengítenék bevételeit a vidéki lapok!

Kifizetődött a kormányhűség: óriásit szakított Mészáros médiabirodalma

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük