Banánköztársaság

Mi lehet Orbán Viktor 7 titka?

titok

Most azt gondolná a nyájas olvasó, hogy valamelyik újdonsült nyalonc megfejtette a nagy titkot, és közzé tette a nagy mágus, a vezénylő tábornok mesebeli hét titkát arról, hogy…

Nem erről van szó, bár elvileg nyitott könyv a magyar miniszterelnök élete, mégis akad ott rejtegetnivaló bőven

De erről, majd máskor…

A napokban a kiváló külügyi szakértő Rácz András írta meg, hogy figyeljenek oda, mert a Magyar Nemzet hasábjain külpolitikai kérdéseket is éríntő Rácz András nem azonos vele. Azaz ő egy másik Rácz András

Ugyanakkor Rácz András felhívta a figyelmet arra, hogy a másik Rácz András egy könyv formájában már 2004-ben megírta Orbán Viktor 7 titkát.

Amúgy “idősebb” Rácz András az 1989-es alakuló pártkongresszus előkészületeinek főszervezője volt, később újságíró (Nemzeti Sport) és lapkiadó (Garabonciás, Mozaik), majd a Könyvkultúra főszerkesztője volt.

De persze, ha megírta, akkor az már nem titok.

Az más kérdés, hogy a kötet 18 év alatt nem sok belpolitikai hullámot keltett. Nyugodtan mondhatjuk semennyit.

Így aztán az Orbán Viktor 7 titkát megíró Rácz András igazán hálás lehet névrokonának, aki most ingyenrenklámot csinált ennek a kötetnek.

A könyv szerzője szerint: “Már-már népmesei diadal Orbán Viktor pályafutása”

“A példaadó ember Orbán Viktor vitathatatlanul megosztja a magyar társadalmat. Sokan rajonganak érte tettei miatt, sokan gyűlölik őt azért, amit tesz. Sokakat elborzaszt tetteinek hogyanja, sokaknak példát jelent, ahogyan sorsát irányítja. Ha életét néhány mondatban összefoglaljuk, megdöbbentő pályaív tűnik elénk: Ez a fiatalember egy elmaradott, szinte világvége faluból, annak is a legutolsó házából, a szociális közeg legelemibb szintjéről a társadalom csúcsára emelkedett.”

Orbán Viktor, saját elmondása szerint, ifjabb korában nem találkozott a politikával

“Nem ismert családi viszonyítási pontokat, nem hallott gyermekkorában se jót, se rosszat a közélet világáról. Mondhatjuk, e tekintetben szűzen érkezett a politika sűrűjébe. A közélettel való szorosabb megismerkedése után, nagyjából egy évtizedre volt szüksége ahhoz, hogy tökéletes biztonsággal mozogjon a közéletben. Varázslatos teljesítmény. Egy ismeretlen szakterületen tíz év alatt az ország egyik legjelesebb képviselőjévé válni: hihetetlen elhatározás. És még hihetetlenebb az, ha sikerül megvalósítani. Bizonyára hozhatnánk még néhány példát e rendkívüli ember életéből arra, hogy megmutassuk, milyen elképesztő erővel robbant a politikába, milyen meghatározó erővel van jelen közéletünkben. Ám talán egyelőre ennyi is elég ahhoz, hogy lássuk: nagy igazságuk van azoknak, akik a konquistádorokhoz hasonlítják Orbán Viktort és csapatát.”

Ez világos állásfoglalás egy akkor még bukott politikus mellett, aki nem bírta megemészteni a 2002-es választási vereséget és revansra készült 2006-ban, ám ismét el kellett buknia.

“Maroknyi csapattal, csupán a bátorság, a hit, az akarat, és a tudás fegyverével meghódítani egy országot, már-már misztikus teljesítmény: ókori héroszok, keresztes lovagok, reneszánsz fejedelmek tetteit idézi. Más kérdés, bár szintén nem lényegtelen, hogy észre kell vennünk a különbséget is. Ezek a mi lovagjaink ugyanis olyan országért küzdenek, amelynek népe felszabadítóként fogadja őket. Nem egy szerves, ősi kultúra, de egy zsarnoki, hamis, és álságos civilizáció ellen jöttek. Akkor is, amikor a kommunizmus helytartóival, s akkor is, amikor a globalizáció hódítóival szállnak szembe.”

Elég komoly ellentmondás, hogy egy demokraktikus ország népe várja a felszabadítókat, de remekül illik abba a fideszes, orbáni narratívába, hogy ők amolyan “utcai harcosok”.

“Megjelenésükkel, sikereikkel, győzelmeikkel nemcsak, hogy lerombolták az országban uralkodó idegen hatalmakat, de alternatívát, új életvilágot is teremtettek. Új viselkedéskultúrát, új önmeghatározási formákat, új szimbólumrendszert, új életlehetőségeket, újszerűnek megismert hétköznapokat hoztak magukkal. Új kultúrájuk, új világszemléletük meghatározó mindenki számára, aki ebben az országban él. Vagy azért mert szemben áll vele, vagy azért mert elfogadja azt.”

Rácz András: az Orbán Viktor által vezetett közösség életszemlélete sikerkultúra

“Nem a vesztesek, de a győztesek nézőpontja, nem a tudomásul vett kicsinység, de a nagyságról álmodó merészség kultúrája. Jól járunk vele, ha elsajátítjuk. Az a tény, hogy Orbán Viktor befutotta rendkívüli pályáját, mindenképpen azt jelenti, hogy rendelkezik egy sajátos, titkos tudással, olyan rejtélyes ismerettel, amely sikerre vezeti őt, sikerre vezeti híveit, és nyilván sikerre vihet mindenkit, aki elsajátítja e titkokat.”

Ez a könyv nemcsak, hogy a magánéletben való vájkálást kerüli, de kerüli minden negatívumot bemutatását is (sic!)

“Ennek a könyvnek csakis az a célja, hogy Orbán Viktor rendkívüli életpályájának, megdöbbentő sikereinek titkát föltárja, és közkinccsé tegye. Úgy hisszük, rendkívüli változásokat hozhatna országunk életében, ha az a néhány millió ember, aki csodálattal tekint Orbán Viktorra, nem csupán megismerhetné miniszterelnökünk titkait, de saját életpályáját is hozzá hasonlóvá alakítaná. Az emberiségnek csupán három százaléka irányítja valóban tudatosan a saját életét. Megdöbbentő változásokat hozna az, ha a magyarságon belül ez az arány öt, hat, netán tíz százalékra emelkedne. Az, hogy nekünk magyaroknak van egy Orbán Viktorunk, egy rendkívüli vonzerővel bíró, példaadó emberünk, esélyt ad e tudatosodásra. Ha titkait föltárjuk, s életünket, hozzá hasonlóan a magunk kezébe vesszük. Hogy ebben segítsen, azért született meg ez a könyv.”

Na, most a Fidesz alapító pártkongresszus megmszervezője a mai Magyar Nemzetben megírta, hogy mik Zelenszkij ordas eszméi.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kár, hogy nem Orbán Viktor ordas eszméiről értekezett…

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!