Mikor szűnik meg a kétféle időszámítás?

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ma többet alhatott, pontosan egy órával, mint tegnap, ezt különösen a bagoly természetű emberek élvezik, ők a későn fekvő fajtából valók. A téli időszámítás kezdetén kicsit hosszabbnak érezzük a napot.

Pacsirták és baglyok

Alvási szokások és szükségletek szerint az emberiség két csoportra osztható, pacsirtákra, ők korán fekszenek és korán kelnek, és a későn fekvő, későn kelő baglyokra.  A pacsirta típusú embernek reggelente rendszerint nem okoz gondot felkelni és munkába menni, míg a baglyok nehezen térnek magukhoz és első útjuk a kávéfőzőhöz vagy a zuhany alá vezet.

Vegyük át még egyszer!

Az átállás miatt ahogy azt már megírtuk Budapesten a tömegközlekedési járatok menetrendje is változik, az éjszakai járatok többsége 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerinti menetrendi időpontban is elindul. Emellett változik a 909-es, a 918-as, a 931-es, a 938-as, a 940-es, a 941-es, a 956-os, a 973-as, a 990-es, a 992-es, a 996 és 996A, valamint a 998-as busz menetrendje is. Ezen járatok esetében általában csak a téli időszámítás szerinti időpontokban indulnak, vagy módosított útvonalon közlekednek.
A MÁV hálózatán néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint a változás, a Nyugati pályaudvarról 0.52-kor Szobra és a 0.43-kor Szolnokra induló vonat még a nyári időszámítás szerint közlekedett a teljes útvonalon, a Debrecenből Nagykerekire 2.20-kor, illetve a Nyugatiba 2.29-kor, a Nyugatiból Szolnokra 2.38-kor, Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre 2.43-kor, Lajosmizséről a Nyugatiba 2.45-kor, Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2.58-kor induló vonat már a teljes útvonalon a téli időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A folytatásban: Mi lesz 2021-től?

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.