Milliárdokat vett el a kormány a fővárostól, hogy sporteseményeket támogasson - Városi Kurír

Sorting by

×

Milliárdokat vett el a kormány a fővárostól, hogy sporteseményeket támogasson

Több átcsoportosítást hajtott végre az új kormány az idei központi költségvetésben, egyebek mellett elvett 3 milliárd forintot a fővárosi fejlesztésekből és áttette azt a sportesemények támogatására.

Hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelent határozat első pontja 8 milliárdot csoportosít át

Ennek legnagyobb tétele az a 3 milliárd forint, amelyet a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől tett át a kormány, ezen a fejezeten belül, a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

A második pontban 8,9 milliárd forint cserélt gazdát

Ebben két nagyobb tétel szerepel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetben szereplő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai feladatainak ellátása csökkent 3 milliárd 811 millióval, és átkerült a Gazdaság-újraindítási Alap fejezeten belüli Turisztikai fejlesztési célelőirányzatba.

A Gazdaság-újraindítási Alapból pedig a kötött segélyhitelezés csökkent 2 milliárd 381 millióval és került át a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetbe, a külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Végül a harmadik pontban a Miniszterelnökség fejezetben lévő fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok támogatása lett kevesebb 51,7 millióval és került át az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére.

Az átcsoportosításokat a pénzügyminiszternek azonnal végre kell hajtania.

Forrás: napi.hu

Körmagyar: Giro után Tour de Hongrie

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.