A kormány több mint egymilliárd forinttal megemelte a kispesti Bozsik Stadion építésének támogatását, és több mint 450 millió forintot biztosított a Budapesti Honvéd Sportegyesület három projektjének az előkészítésére – írja a Napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó új Bozsik Stadion építésével foglalkozik. Erről 2014-ben döntött a kormány, majd 2018-ban biztosított is rá

9 milliárd 350 millió forintot, amelyet most megemelt 10 milliárd 520 millió forintra.

A másik határozat a Budapesti Honvéd Sportegyesület

2020-2023. évekre vonatkozó sportcélú létesítményfejlesztési programjával foglalkozik. Ezek előkészítésére két tételben határozott meg támogatást:

306 millió forint jár a Budapest, Dózsa György út 53. szám alatti ingatlanon egy lőtérrel kombinált 50 méteres uszoda fejlesztésének, továbbá a Hajógyári-sziget területén található ingatlanon elhelyezkedő kajak-kenu telep bővítésének, felújításának előkészítésére,
145 millió forint támogatást pedig a Dózsa György út 53. szám alatti ingatlanon egy többfunkciós sportcsarnok fejlesztésének előkészítésére hagyott jóvá a kormány.

1 hozzászólás

  1. Valóban, de ugye erre jó a ‘tejhatalom’ (csupa erő, csupa izom, minden reggel…) ?
    Megjegyzem, az ezer milliót úgy (kellene) írjuk, hogy 1,000 millió, ugye? ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét