"Le a kalappal Minden Idők Legkevésbé Külügyminisztere előtt!" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Le a kalappal Minden Idők Legkevésbé Külügyminisztere előtt!”

A hír: a koronavírus elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést nyújtotta át Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszternek Szijjártó Péter külügyminiszter Jekatyerinburgban.

Hirdetés

Magyarországra kétmillió adag Szputnyik V vakcina érkezett, amelynek 99 százalékát felhasználták, vagyis csaknem egymillió embert immunizáltak. Enélkül nem tudtuk volna végrehajtani az Európai Unió leggyorsabb vakcinációs kampányát, amelynek keretében a felnőtt lakosság 65 százalékát beoltottuk

jelentette Szijjártó Péter.

Puszi-puszi!

“Ha nincs Gyenisz Manturov, akkor nem értük volna el pénteken az 5,5 millió beoltottat Magyarországon. Emlékszem az első október végi telefonbeszélgetésünkre, amikor először került szóba közöttünk, hogy Magyarország orosz oltóanyagot vásárolna. A szerződést végül januárban írtuk alá és a rendkívül szűkös orosz gyártási kapacitások dacára, Gyenisz barátom közbenjárására időben megkaptuk az összes megrendelt oltóanyagot. Ma 1 millió magyar ember köszönheti védettségét a Szputnyik V-nek. Köszönjük, kedves Barátom!”

A kommentekből…

“Várom az ugyanilyen posztot a nyugati vakcinák megköszönéséért. Hálálkodva, barátilag. Azok nélkül se lett volna meg az 5.5 millió beoltott, szóval gondolom majd az is jön”

“Azé’ a kínairól se feledkezzünk meg! Ha az nincs, jóval kevesebb milliárdot lophattatok volna!”

“Mikortól lehet vele az EU-ba utazni, ha már azzal mostátok az emberek agyát, adassák be hogy nyáron utazhassanak?”

“Ha már Gyenisz úr ebben ilyen gyors volt, esetleg baráti ráhatásra lehetne valami nemzetközibb engedélyt is intézni az oltóanyaghoz? Ha már Külügyminiszter Úr arra jár…”

“Szánalmas ez a szolgalelkűség! Orosz fenéktisztogató vagy petike vikivel együtt!!”

“Csak az a gond, hogy több ország nem ismeri el a szputnyik oltást, így az embereknek nem marad más választásuk, a DRÁGA TESZT elvégzése után mehet csak az adott országba. Hiába van kölcsönös vakcinaigazolvány elfogadás.”

Ezen kívül persze sokan hálásan köszönték a regnálónak, hogy “oltakozhattak a Szputnyikból”

Aki a dolgok mögé néz….

Szűcs Róbert Gábor szerint:

“Köszönet Minden Idők Legkevésbé Külügyminiszterének kérésére munkatársai kiválasztották azt a legtávolabbi orosz várost, Jekatyerinburgot, ahol még köszönetet mondhatott az Európában és az USA-ban sem elismert Szputyik vakcináért.

Ezzel ugyanis sikeresen lehet korlátozni a magyaroknak a rothadt Nyugatra való utazását, Ebből a szempontból sokkal hatékonyabb, mint három évenkénti engedély, vagy az ötven dollár fejenkénti maxiumum, amely a kommunista időkben dívott.

Egyben megköszönte azt a negyven évet,

amely alatt Magyarországból sikerült a a Vas és A Cél, továbbá a KGST-bóvli országát létrehozni, mindenkinek volt munkahelye, fizetése, de nem volt munkája, amely alatt mindenki szabadon szavazhatott egy jelöltre, amely alatt november hetedike a banán ünnepe volt, karácsony meg a narancsé (egy kiló per kopf), zacskós Dáciát lehetett kapni öt évi várakozás után, mindenkit tanítottak, de senki nem tanult oroszul, és 1984 is olyan évszám volt, mint a többi.

Ámde elfelejtett hálát mondani

azért, hogy mégiscsak a szovjetek és más oroszok verték ki a nácikat és a nyilasokat (sajnos, nem mindet), tépték le a sárga csillagot (bár náluk a zsidó külön nemzetiség volt), s noha volt “málenkij robot”, ami nem szép dolog, de talán latba vethető azokkal rémtettekkel amelyeket hős fiaink odakint elkövettek a civil lakossággal szemben, s talán azért nem hoztak haza hadifoglyot, mert nem ejtettek egyet se.

Gondolom, ezt mind felvetette vagy nem vetette fel Minden Idők Legkevésbé Külügyminisztere a messzi Jekatyerinburgban, ahová hős honvédeink és a keretlegények leföljebb ZÁRT alakzatban jutottak el.”

 

külügyminiszter

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.06 - 16:13
  Közvetlen hivatkozás

  Érdekes, folyton tolják ezt az “átoltott” rizsát. Hogy a ruszki vakcina mennyire hatásos, arról kevés szó esik, ellenben a kínaival, amiről már bebizonyosodott, –kínai szakember szavaival–, hogy kevésbé hatékony, mint a nyugati vakcinák. Azaz, ennyi erővel olthattak volna esővízzel is, mert a legtöbb honfitársunknál, akiket kínaival oltottak, semmiféle immunreakció nem alakult ki. Szakemberek szerint szeptemberben jön a negyedik hullám, ezekkel az emberekkel mi lesz? A kormány nem hajlandó egy harmadik oltás beadására, ki tudja miért? Orbán a pfizernél visszamondta a további szállítmányokat. Azt gondolja, hogy az emberek majd elfogadják az agyatlanul megvett fene tudja hány millió kínai vakcinát? Inkább átmegyünk Romániába oltatni. Milyen eszement, ramaty kormány az, amelyik így játszik az emberek életével? Nem volt elég a 30 ezer halott?

  Válasz
 • 2021.07.08 - 09:30
  Közvetlen hivatkozás

  ki van ez találva..nem mehetsz nyugatra??vegyél tesztet’% ezer/ vagy menj a mészáros Balatonjához..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.