Mindennek a legalja

Az „ eeemúúút nyóóóc ééév” most már egyértelműen az Orbán-kormány jellemzője. Bevallom, ez az idő erőteljesen kettőssé tette a gondolkodásomat. Gyakran úgy vélem egy-egy intézkedési terv, vagy „kinyilatkoztatás” hallatán, hogy ennél mocskosabbat nem tehettek, nem mondhattak volna, erre erőteljesen rácáfolnak. Közben meg – önmagam előtt is titkolva – valahol mélyen abban bízom, hogy ennek mielőbb vége lesz.

Felháborító!

De csütörtökön  erre a – szinte eltemetett – reményre a Pesti Srácok rátett néhány lapáttal. Az ATV híradója számolt be a szerkesztőség Modellváltás ’89 című kétnapos programjának első napjáról. Sok mindent lehetett látni, hallani. De nekem egyetlen dolog maradt meg a fejemben. A hatalmas ugróiskola, amelynek kockáit Lenin, Sztálin, Marx, Kádár János, Horn Gyula képe töltötte ki. Mit lehet erre a felháborító ötletre mondani? Tiszteletlenség? Bunkóság? Ez már a legaljánál is lejjebb van! Minden nagyképűség nélkül állítom: a politikusok nagy többségénél jóval gazdagabb a szókincsem.

De erre már nem találok szavakat…

Más a szerzőtől

Tele van a hócipőm!

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mindennek a legalja

  • 2018.10.27 - 19:55
    Közvetlen hivatkozás

    Mi itt a probléma, keziccsókolom? A pufajkás, Nyugatinál “karhatalmistáskodó”, alkesz Horn Magyarország szégyene. A balosok Horn körül kialakított nimbusza hazugság. Ahogy Nagy Imréé is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük