E hónap elején már be is csomagolta a miniszterelnök kommunikációs blöffjeit gajdicsolva nekünk. Vegyünk szemügyre hármat.

[mnky_ads id=”80″]

A demokrácia felfogásról

„Magyarország az összes, demokráciával kapcsolatos vitakérdését rendezte az unióval. Tehát nekünk papírunk van arról, hogy a sajtószabadság rendben van, hogy a médiaszabályozás rendben van, hogy a választójogi törvény rendben van, hogy az új alkotmányunk rendben van. Egy hosszú, több évet átölelő vita eredményeképpen jutottunk oda, hogy mindenben megállapodtunk a bizottsággal” – szólt az oxfordi törölt. Ehhez képest, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) először tartott meghallgatást az uniós alapszerződés nevezetes 7-es cikkelye alapján hazánkkal kapcsolatban. A teljes meghallgatást itt nézheti meg. Most akkor ki füllent itt?

Soros és a bevándorlás, meg a terv

„Soros György összes problémája Magyarországgal pedig elvisz bennünket a bevándorlás kérdéséhez, hiszen a CEU a Soros György nevű magyar honfitársunk egyeteme, a civil szervezeteket ő pénzeli, ő fizeti őket, ő ad bért, és ő biztosítja a működési föltételeket, szerintem utasításokat is ő ad, és az egész bevándorlásügy is az ő programjának, az ő tervének a része”- mondta a volt liberális világszövetségi alelnök. A magam részéről inkább osztom egy volt külügyminiszter, Jeszenszky Géza véleményét, aki azt mondta: „Biztos, hogy nincs Soros-terv. Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok. Aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet.” És itt van egy másik vélemény is: „Én ezt a választási kampány retorikájának tartom, az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről, és a bizottság munkatervében nem szerepel ilyen feladat” –  jelentette ki szeptember végén a Soros-tervről Navracsics. Az Orbán-kormány volt igazságügyi miniszterét a Hír TV kérdezte meg az új nemzeti konzultációról. Nem gondolnám, hogy akár Jeszenszky, akár Navracsics a magyar származású milliárdos befolyásolása alatt állna, azt meg főleg nem, hogy a hazai baloldali ellenzék szócsövei lennének! Akkor ki hazudik és mekkorát?

A párhuzamos társadalmakról

„Ha összekeveredünk tőlünk nagyon távoli kultúrából érkező emberekkel, akik alapvető kérdésekben mást gondolnak, mint mi, akkor abból nem egy szép élet lesz, hanem párhuzamos társadalmak lesznek, akkor importálni fogjuk a gyűlöletet. Mondjuk, az antiszemitizmust be fogjuk hozni még Európába, a férfi-nő egyenjogúságról vallott nézeteinknek vége lesz, mert nem olyan világban fogunk élni, ahol ezeket az elveket tisztelnék. A vallásszabadságnak vége lesz, tehát meggyőződésem, hogy bizonyos kultúrák összekeveredése nem magasabb rendű, emelt szívűbb életet fog hozni, hanem sokkal inkább visszavet bennünket egy sokkal rosszabb minőségű társadalom irányába. Ezért ezt meg kell akadályozni” – közölte az illiberális államépítők főkivitelezője. Ő mindig arra hivatkozik, hogy a témában megtartott érvénytelen népszavazás eredményes volt, annyira, hogy egyik külföldi vezető sem gratulált Orbánnak az elsöprő Fidesz-győzelemhez.

Már csak pár nap és jön a Jézuska

A püspök, akiről tudom, hogy nem Soros alkalmazottja és még csak nem is baloldali liberálisok szekértolója, a fenti hamis kormányfői csilingelésekkel szemben váci ige hirdetőként többek között imigyen szólt: „ Amíg szegények vannak köztünk, nem ringathatjuk magunkat a kényelmünk illúziójában, nem ülhetünk nyugodtan a kényelmes lakásunkban, a terített asztalunknál, autóval, nyaralóval a hátunk mögött… Mi mindig csak Nyugatra tekintünk, mint az a gyerek, aki a tornasor közepén állva csak a magasak felé fordul irigykedve. Az olyan természetes, ha egy orvos elmegy tőlünk Nyugatra hatszor annyit keresni. De ha hozzánk jönne valaki? Az maradjon csak otthon? Nekünk ebben a tornasorban a legutolsót kellene figyelnünk. Benne ugyanis a mindent teremtő Isten van közöttünk… az öntelt gőgből ki kell lépni. Olyan gyönyörűek Szent Pál szavai, amikor azt mondja, Jézus Krisztusban Isten kiengesztelődött a világgal. Az ellenségeskedést megszüntette és a válaszfalakat ledöntötte…”

Valahogy így, Boldog Karácsonyt!

[mnky_ads id=”3806″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét