Mit keres a politika a Kvassay hídfelújításról szóló “oktatóvideóban”? – dilis utas, fideszülj, ha akarsz, ha nem!

A MÁV-HÉV Zrt.közösségi oldalán rajzfilm-videóval jelentkezett, amiben a Kvassay híd felújításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat akarták az utazóközönség tudtára hozni. Elvileg….

Rajzfilmbe ágyazott fidesz-propaganda

Ott lett gyanús a dolog, amikor a bevezető szövegben a második mondathoz értem:

“A filmben szereplő karakterekkel mindennemű egyezés kizárólag a véletlen műve…”

Mivel egy közfeladatot ellátó cégről van szó, először nem ugrott be, hogy ez is egy lesz a hülyítő propagandaakciók sorában. Belenézve, nem maradt kétség: közpénzen készült kormánypropagandával állok szemben.

Már kész lesz, mire elmúlik (K)karácsony!

Az utolsó mondat szájba rágja, amit addig csak sejtet a kis remekbe-szabott:

Már kész lesz, mire elmúlik (K)karácsony! Melyik Karácsony?

A kommentekből….

“Egyszerre rasszista, tiszteletlen és ostoba. szánalmas.”

Válasz a cégtől:

“Kedves Utasaink! Kérjük, ne vesszenek össze: szándékunk szerint nem rasszista üzenet, hanem szarkazmus és önirónia a cél, hogy minél több embert el tudjunk érni a fontos információval.”

“az az utas is intelligensnek van ábrázolva aki a végén a narrátort megveri? Vagy ez egy az említett vicces szituációk közül? ” a karatkerek nem valósak, de a szituációk igen”.. gyakran verekednek a hévpótló buszon?”

A cég válasza:

“Kedves Utasunk! Hát lehet, hogy a figura egy kicsit a végére már túl sokat okoskodott… Okoska Törp is sajnos néha megjárta a végén.”

“Ne erőltessétek ezt a lazák vagyunk és viccesek dolgot, mert csak izzadságszagúan szánalmasra sikerült. Esetleg ha simán csak végzitek a dolgotokat lopások, dilettantizmus, hazudozás és leszaromkodás nélkül az hozhat némi tiszteletet és elismerést.”

Válasz a cégtől:

“Kedves Utasunk! Igyekszünk megfogadni a tanácsát: nem lopunk, nem hazudunk, tartjuk a menetrendet, pontosan, sűrűn járunk, és szállítjuk az utasokat.”

Önnek mi a véleménye?

Tisza-tavi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük