Mivel vehető meg egy kisnyugdíjas szavazata? – egy érintett véleménye, ő csak tudja!

A teljesség igénye nélkül leírom mit vettek el az elmúlt 8 évben a kisnyugdíjas hazánkfiától, aztán beszélhetünk arról ezt lehet e valamivel is kompenzálni.

Elvették a…..

korhatár előtti nyugdíjakat, a korkedvezményes, rokkantsági, szolgálati nyugdíjból csináltak járadékot ez utóbbit adóztatják is rendesen. Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 8 éve 28500 forint ehhez kapcsolják a közgyógyellátást, segélyek megítélését. Így akár 1 forinttal is több a jövedelmed akkor nem kapsz semmi segélyt.
Csak 2018-n kaptunk 3 % nyugdíj emelést még az élelmiszerek ára az áfa csökkentés dacára is drasztikusan nőtt. Nézzük ezeket is a KSH hivatalos adatai szerint szintén a teljesség igénye nélkül. Önök adatai sertéshús 5 %, párizsi 5,1 % kávé 5,6 %, vaj 15 %, tej 7,9, tojás 39,4 %, kenyér 7,7 %, posta 5,9 %, szolgáltatások 1,5 %, tűzifa 13,3 %, szén 11,3 % .
Elvették a gyógyszer támogatások nagy részét, a rák elleni gyógyszerek finanszírozását csökkentették, a gyógyászati segédeszközök ára a csillagos égben van. Az idősek otthonaikban fagynak meg mert se pénzük se lehetőségük nincs tüzelő vásárlásra hiszen olyan hiány van fából és szénből ha esetleg még is tud pár mázsát vásárolni akkor is hónapokat kell várnia mire kap.

Gyerekeink és unokáinktól elvették a…

jó kereseti lehetőséget. Mehetnek külföldre dolgozni ha nem akarnak diplomás közmunkások lenni. Megszüntették a 18 éves életkorhoz kötött kötelező tanulás lehetőségét. Fizetőssé tették az egyetemi tanulmányokat! Lehetetlenné tették sok tehetséges gyerek tanulását. Lebutítják a nemzetet! Eladták vagy magánkézbe kerültek a munkahelyek.
Alapbéren vannak jó esetbe bejelentve és zsebből fizetik ami után elteszik az adót de még ebben is csalnak mert 4-6 órára jelentik be Őket büntetlenül! De nézzük mit kap egy országgyűlési képviselő alap nettó bére 470 ezer forint. Pont a 10 x-e az Önök által megszabott 47 ezer forintnak amiből állítólag meg lehet élni. Ezért az összegért viszont üresek a padsorok az Országházában!

Próbáltunk volna mi – értsd: mai kisnyugdíjas – nem bemenni dolgozni

a munkahelyünkre nehogy fizetést nem kaptunk volna de úgy rúgtak volna ki, hogy repülünk. Azt mondják dübörög a gazdaság és ennek hasznából mi is részesülhetünk már 2 éve. Erzsébet utalványt adnak ami ugye csak bizonyos élelmiszerek vásárlására jogosít már ha el tud menni az ember egy olyan üzletbe ahol be is váltják. De ott is figyelni kell mert ha nem költöm el az egészet akkor vissza nem jár a készpénz!
Ha fontosak lennénk, akkor ezt készpénzbe kapnánk meg adva azt a lehetőséget hogy az idős eldöntse gyógyszerre, tüzelőre, rezsire vagy uram bocsássál esetleg egy járókeretre költse, esetleg vehessen mondjuk szappant, vagy WC papírt rajta mert ugye arra is szükség van ám.

Elvették a gyógyszer támogatásunkat ezzel az élethez való jogunkat.

A kórházba már nem csak a gyógyszereit kell bevinni a betegnek, de eljutottunk oda, hogy a pelenkát – igen kérem idős vagy nagy betegnek arra is szüksége lehet -, az infúziót szerelékkel együtt is be kell vinni. Orvos ki írja receptre aztán vegyük meg! A gyógyszerek jelentős részét már megvásárolhatjuk recept nélkül iszonyatosan drágáért. Erzsébet utalványból nem lehet! Dübörög a gazdaságunk éppen tegnap mondta Matolcsy, hogy 2050-e utolérhetjük Ausztriát.
Mi már akkor régen a sírba porladunk! 32 év okos gazdasági vezetők még lehet Önök sem érik meg!

Na kérem ha majd ezeket helyre hozták.

Stadionok helyett kórházak épülnek, azokban lesznek új korszerű gépek, ha majd a gyerekeinknek megadatik, hogy ingyen tanuljanak, ha majd mindenkinek tisztességes munkáért tisztességes bére lesz, ha majd tudunk élelmiszert venni a nyugdíjunkból, telik rezsire, gyógyszerre, ha majd olyan utak épülnek, hogy nem törjük ki a nyakunkat, ha majd nem plakátokkal rémisztgetnek hanem bevallják nincs olyan ember a világon aki ide akarna letelepedni és élvezni az itteni “jólétet” és nem Önök gazdagodnak pofátlanul az EU pénzéből akkor sem lesz megvásárolható az én szavazatom. Remélem a többi 2,7 millió nyugdíjas társam sem adja el magát se 10000 forintért se pedig pár kiló burgonyáért, tejért vagy akármiért amivel mostanság igyekeznek megvásárolni az Önök jólétét!

Mert a nyugdíjas csak idős s nem hülye!

 Tudjuk jó húsos fazékból enni még akkor is ha mi már nagyon régen nem ehetünk belőle mert Önök ülik körbe.
Vendégszerző: Rosta Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük