Mohács ezúttal elmarad! Tamás és Mehmet megtalálták a hangot, épp úgy, ahogy Orbán szokta Erdogannal….

Végre megnyugodhatunk. A török-magyar meccs előtt találkozott a külügy államtitkára, Menczer Tamás Mehmet Muharrem Kasapoglu török sportminiszterrel.

Tamás és Mehmet megtalálták a hangot,

épp úgy, ahogy Orbán szokta Erdogannal.

A magyar államtitkár leszögezte:

“Mindkét ország büszke sportnemzet”.

A tárgyaláson a két büszke egy korszakos jelentőségű megállapodást kötött:

“Megegyeztek, hogy bármi is lesz a szerdai találkozón, ez a két ország kapcsolatát semmilyen módon nem fogja befolyásolni.”

Fellélegeztem. Már attól tartottam, hogy a török bosszútól félve át kell vezényelni a kórházakból a katonákat Mohács környékére.

(Forrás)

Háttér, ha valaki lemaradt volna…..

A Magyarország-Törökország Nemzetek Ligája válogatott labdarúgó-mérkőzés kapcsán Budapestre látogatott Mehmet Muharrem Kasapoglu török ifjúsági- és sportminiszter.

A vendéget a Parlamentben fogadta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. A tárca közleménye szerint a tárgyaló felek

kölcsönösen megállapították, hogy a rendkívül jó magyar-török kapcsolatok sorából a sport sem hiányzik, ezen a téren is szükséges az együttműködés, és a jövőben is hasznos lehet a sportolók, edzők, sportszakemberek cseréje, egymás tapasztalatainak kicserélése.

Az államtitkár tájékoztatta török partnerét, hogy Magyarországon 2010 óta a sport kiemelt stratégiai ágazat,

ennek eredménye a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése, a sportinfrastruktúra fejlesztése, uszodák, tornacsarnokok vagy például a nemzeti stadion, a Puskás Aréna megépítése is.

A miniszter és az államtitkár egyetértettek abban is, hogy a sport a társadalom fontos jellemformáló ereje, mindkét ország büszke sportnemzet.

Szóba került, hogy Magyarországon és Törökországban is kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományőrző sportágakra. 2021-ben Törökország lesz a házigazdája a Nomád Világjátékoknak. Ezt az eseményt a Hagyományőrző Sportágak Világszövetsége (Word Ethnopsort Confederation) rendezi, amely szervezetnek Necmeddin Bilal Erdogan az elnöke, vele a Külgazdasági és Külügyminisztérium folyamatos kapcsolatban van.

Menczer Tamás és Mehmet Muharrem Kasapoglu egy dologban nem értett egyet,

ez pedig a magyar-török mérkőzés remélt végeredménye,

de megegyeztek, hogy bármi is lesz a szerdai (mai) találkozón, ez a két ország kapcsolatát semmilyen módon nem fogja befolyásolni – tudatta az MTI.

Diana

Egy hozzászólás itt: “Mohács ezúttal elmarad! Tamás és Mehmet megtalálták a hangot, épp úgy, ahogy Orbán szokta Erdogannal….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük