Most könnyen összehasonlíthatja az önkéntes nyugdíjpénztárakat

A nyugdíjas évek anyagi biztonsága nélkülözhetetlen ahhoz, hogy bizakodóan tekintsünk a jövőbe. Közel 20 éve vehető igénybe az államtól az önkéntes nyugdíjpénztár, mind előtakarékossági forma.

Ez volt tulajdonképpen a legelső kezdeményezés arra,

hogy az állampolgárok adókedvezmény igénybevételével gyűjthessenek pénzt a nyugdíjba vonulás utáni időszakra. Manapság azért is népszerű, mert a munkáltató átvállalhatja a dolgozó tagdíját vagy legalább annak egy részét, így kétségkívül előnyös.

S ha már adókedvezményről esett szó, akkor természetesen nem mindegy annak mértéke. Évente 20% adójóváírás kapható minden nyugdíjra félretett pénz után. Ez a bevallott SZJA-ból igényelhető vissza. Sajnos az állami nyugdíjrendszer nem kecsegtet túl sok jóval, ezért ha gondoskodni szeretnénk saját anyagi biztonságunkról, akkor érdemes a nyugdíjcélú megtakarításokon mielőbb elgondolkodni.

A nyugdijbiztositas.com weboldalon most egy rendkívül átlátható összefoglalót olvashat el a témában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megbízható forrásból érkező információk legalább olyan lényegesek az érdeklődők számára, mint az, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseiket hozzáértő és független szakembernek tehessék fel. Pénzügyi tanácsadó segítségével mindez lehetséges, ám a függetlenség lényeges szempont, ezt ne feledjük.

Sokan azt gondolják, hogy nyugdíjasként már kevesebb kiadással kell majd számolniuk

A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ha szeretnénk a korábbi életszínvonalat megőrizni, akkor ez már korántsem igaz. Érdemes az általános egészségi állapotra is gondolni, amely az évek múlásával egyre romolhat. A magán egészségügy kétségkívül magasabb költségekkel jár, mint az állami rendszer, de előnyeit sok nyugdíjas is szeretné kihasználni. A megtakarításos biztosítások kitűnő választásnak bizonyulnak ahhoz, hogy ne jelentsen gondot egy magán praxist felkeresni szükség esetén.

A világhálón rengeteg információ elérhető a témában, ám nagyon fontos, hogy valóban hiteles és megbízható oldalról tájékozódjunk a biztosítási és megtakarítási lehetőségekről. Soha nincs késő előre gondolkodni, az aktuális ajánlatok között minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt. Ne feledje, saját anyagi helyzetének átgondolása mellett fontos az is, hogy milyen céljai vannak a nyugdíjcélú megtakarítási forma kiválasztásakor. A független tanácsadóval ezt is át lehet beszélni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük