MTVA-átverés: nem engedték be a DK-sokat

Péntekten első fokon pert nyertek a köztévéből tavaly decemberben kidobott ellenzéki képviselők. Pénteken már jelezte a DK, hogy újra odamennek.

„Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok.”

Szombaton négy DK-s képviselő

(Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Varju László) valóban felkereste a köztévé Kunigunda utcai épületét, hogy beolvastassák az ügyben írt közleményüket. (A bíróság első fokon azt mondta ki, hogy az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozta volna az állami média működésének aránytalan sérelmét, ha az ellenzékiek egy műsorban 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.)

A DK-s beléphettek a plexivel megerősített kerítésen,

ahová a sajtó munkatársai már nem követhették őket. Az épületben a képviselők a belső beléptető kapuig jutottak el, ott Fürst-Borsos Ádám kommunikációs vezető és a biztonsági főnök fogadta őket. Rövid egyeztetés zajlott, aztán Vadai Ágnes DK-s képviselő egy ponton a köztévé kamerájába beolvasta a közleményüket.

A köztévé ezt végül így oldotta meg:

„A tegnapi fenyegetések után ma DK-s képviselők egy csoportja személyesen jött a közmédia székházához. A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott, ismét egy közleményt akartak beolvasni. Ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van”.

Hosszú anyag következett, amiben a közmédia jogásza is elmondat, miért nem volt igaza a bírónak. Aztán eljutottak odáig, hogy a DK-s ma is elmentek a köztévébe, beváltva a fenyegetésüket.

fotó: 444.hu

A beolvasás….

A közleményt a DK videója szerint így olvasta be Vadai, abban arról beszél a képviselő, hogy a köztévé folyamatosan hazudik és súlyosan elfogult a kampányban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük