Na látja miniszterelnök úr, így is lehet!

Talán advent szelleme lehet a ludas, de Orbán Viktor közösségi oldalára sikerült végre olyan propagandavideót feltölteni, ami mellőzi az eddig megszokott hangnemet, egyszerűen emberi. Látszik a miniszterelnökön, hogy nem feszélyezi a felszínen maradás erőszakos szándéka, az erőltetett gesztusoktól is mentes, nem pocskondiázza az ország felét kitevő vele egyet nem értőket, egyszerűen olyan, amilyen egy közszolgának lenni érdemes.

“Köszönjük…”

Idén a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjéből érkezett az “ország karácsonyfája”, ami egy cirka 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő a budapesti Kossuth térre. A fát:

130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti. Emellett 2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED-izzó díszíti majd az ezüstfenyőt.

Veronika néni és Mihály bácsi

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban látta vendégül a fenyő “szüleit” és egyben adományozóit: Veronika nénit és Mihály bácsit, akiknek hálája jeléül egy beültethető fenyőfa-gyereket ajándékozott, hogy újra legyen “pulya” az idős házaspár kertjében. A klip mentesre sikeredett mindeféle manírtól és mielőtt az a vád érné portálunkat, hogy csak kritizálni tudjuk a miniszterelnököt, el kell ismernünk: ezt jól csinálta, úgy, mintha egy európai köztársaság elsőszámú közszolgája lenne.

“Láttam a hírekben, hogy a Parlament előtti – amit majd mindjárt kintről meg tudunk nézni – fát, azt önök nevelték”

– mondta Orbán az idős házaspárnak.

“Köszönjük Veronika néninek és Mihály bácsinak!”

Fenyő van egy púpú, van két púpú….

A kommunikációs stábban jó ötletnek tarthatták, hogy Novák Katalin karácsonyfadíszeket gründoljon a nép egyszerű gyermekeitől a Sándor-palota fenyőfájára. Több szempontból is hatásos, hiszen sokan vannak olyanok, akik tetőtől bokáig megtisztelve érzik majd magukat, hogy a “nemzet fáján” lóg a díszük és az sem utolsó, hogy még az unokáknak is mesélheti az adományozó, hogy részese lehetett a nagyi a “nemzet  adventi ünnepének”. Készülhetnek majd fotók, videók az áhitatról, amin ott pózolnak a regnáló előljárói, akik párás tekintetüket pont a küldő függőjén legeltetik.