BlogbazárKiemelt hírek

Nagy Magyar Elszámoltatás, avagy mi lett Hagyó Miklóssal?

Hagyó

Emlékeznek még Hagyó Miklósra, a budapesti főpolgármester-helyettesre? Tudják, az Ő nevéhez ragasztotta a Fidesz-kommunikáció a Nokás-doboz-ügyt, ami korrupcióról, méghozzá annyi pénzről szólt, ami elfért a telefonosdobozban. Ma már nevetségesnek tűnik a hajcihő pár millió miatt, amiért a 2010-ben hatalomra kerülők már csak arcvágás közepette hajolnak le. Nem beszélve arról, hogy azóta kiderült, hogy az “ügy” meg sem történt, egyszerű koholmány volt.

De hová tűnt Hagyó Miklós?

Hadházy Ákos közösségi oldalán közölt képriportot a rég nem látott város-politikusról:

A képsorozat címe: Nagy Magyar Elszámoltatás

(A pónifogat hajtója Hagyó Miklós korábbi budapesti főpolgármester-helyettes, az ún. nokiás dobozos ügy főszereplője.

A Fidesz erre hivatkozva kiabált hatalmas korrupciót és ígért “elszámoltatást”, majd 2010 után kiépítette a magyar történelem legnagyobb bűnszervezetét az EU-s pénzek ellopására.

Hagyó végül másfél év felfüggesztettet kapott hivatali visszaélésért, majd egy kis tolnai faluban telepedett le, ahol rengeteg földet vásárolt és a jelek szerint igen jól érzi magát. Erről a Blikk korábbi cikkében is olvashat. Két dologra lehet csak következtetni:

  • a BKV-s ügy vagy semmi , bagatell dolog volt, vagy
  • a fene nagy elszámoltatás ígérete volt fene nagy hazugság)

Háttér

A hagymájáról híres Tolnai-dombság zsákfalujában vettek ingatlanokat az egykori szocialista főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós családtagjai, sőt, lányának anyja a katolikus egyház imaházát is megszerezte – értesült a Blikk.

Néhány évvel ezelőtt a sajtóban megjelent, hogy a BKV-s botrányba keveredett MSZP-s politikus, egykori főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós a mintegy 250 fős Szárazdon kezdett új életet. Belépett a helyi evangélikus misszióba is, mivel a vele és társaival szemben indult büntetőeljárás során megtért.

Szárazdot – a Hír Tv korábbi értesülése alapján – Hagyó az ottani lelkész, a későbbi polgármester hatására választotta, valamint az ő hívására lépett be a helyi evangélikus misszióba is, ahonnan időközben egy vita miatt kizárták. Ám ez nem változtatott azon, hogy a településen Hagyó Miklós hozzátartozói egyre több ingatlant vásároltak meg. Ezek között – a portál információja szerint – vannak szántóföldek és belterületi ingatlanok is.

Az utóbbiakhoz tartozik az a terület, amelyen a Római Katolikus Egyház imaháza található. A romos állapotban lévő épületet, az egykori politikus lányának az anyja, akit úgy tudjuk, Hagyó a helyieknek a feleségeként mutatott be, vette meg az egyháztól tavaly novemberben. Információnk szerint a vételár pár százezer forint volt. Állítólag az imaháztól a katolikus egyház azért vált meg, mert az rossz állapotban van, a felújítása sokba került volna, így inkább megváltak az ingatlantól.

-írta a portál. További részletekért kattintson a Blikk-re.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Friss híreink!)

About Author

Szólj hozzá!