Nagyon sokan szavaznak Hódmezővásárhelyen

Lázár városában valószínűleg magasabb lesz a részvétel, mint legutóbb, az általános önkormányzati választáson, és talán mint az országgyűlésin.

A Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatása szerint 9 óráig a jogosultak 11,65 százaléka adta le a voksát az alföldi városban. Ez az időközi választások általános tapasztalatait tekintve nagyon magas részvételnek tekinthető. Főleg, hogy a 2014-es helyhatósági választásokkor ez a szám 7,05 volt, míg fél évvel korábban a parlamenti választáskor 11,12. A részvétel végül az önkormányzatin 35,38, a parlamentin pedig a vásárhelyi körzetben 58,76 százalék lett.

Mindez azt jelenti, hogy a megjelentek aránya ma meghaladhatja a 60 százalékot Lázár János kancelláriaminiszter szülővárosában, politikai hátországában. Ennek hangsúlyozása azért lényeges, mert az elmúlt hetek híradásai egytől egyig kiemelték, hogy a függetlenként induló Márki-Zay Péternek valójában nem a jelenlegi alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét kell legyőznie, hanem a kormánypárt erős emberét, Lázárt.

Márki-Zay: “60 százalékos részvétel felett nyerhető a választás”

9 körül szavazott le Márki-Zay Péter független polgármester-jelölt, aki mögé beállt az összes ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-ig. A szavazóhelyiségből kifele menet többen biztatták, néhányan dudáltak neki. A hvg.hu kérdésére azt mondta, ez a választás nem Lázár János miniszterről szól, hanem Hódmezővásárhelyről, az emberek szerinte a megfélemlítésről és a korrupcióról szavaznak.

Bizakodó: azt mondja, ha a részvételi arány 60 százalék fölött lesz, nyerhet.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Hódmezővásárhelyen kiderül, működik-e az ellenzéki összefogás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük