Napi abszurd: “cinizmus kimaxolva, avagy Budavár ellopott Aranykönyvének története”

Napi szürreális: a közszolga “saját szemétdombjának” tekintve a rábízott kerületi tulajdont, leváltásakor után addig “kapirgált”, csomagolt, amíg a hazaszállított cuccai közé nem keverte a díszpolgárok nevét tartalmazó könyvet is, amit durcásan nem akar visszaadni.

“Cinizmus kimaxolva, avagy Budavár ellopott Aranykönyvének története”

A történet 2020 Magyarországán, pontosabban Budapest l. kerületében zajlik, Európa közepén. A főhős: Nagy Gábor Tamás leváltott polgármester.

“A mai testületi ülésen szürreális jelenetnek voltunk részesei. Egy kicsit úgy éreztem magam közben, mint egy random Örkény egypercesben”

– kezdte a beszámolót közösségi oldalán Tölcsér Borbála, a Momentum politikusa.

“A Budavári Önkormányzat által alapított kitüntetések közül az egyik legjelentősebb a “Budavár díszpolgára” cím,

amelyet olyan kerületi lakosoknak adományoz az önkormányzat, akik kiemelten sokat tettek az I. kerület tekintélyének növeléséért.

2020-ban az a méltatlan helyzet állt elő, hogy noha díszpolgárt választottunk, de neki már nem volt lehetősége nevét bejegyezni Budavár Aranykönyvébe, hiszen

a könyvet Nagy Gábor Tamás, a korábbi polgármester a tavalyi októberi választás éjjelén több más tárggyal együtt otthonába szállíttatta. Nagy Gábor Tamás azóta állítja, hogy a könyv az ő tulajdonát képezi.”

(Budavár díszpolgára címet olyan kerületi lakosoknak adományoz az önkormányzat, akik kiemelten sokat tettek az I. kerület tekintélyének növeléséért. A hagyomány szerint aki a címet megkapja, annak a nevét bevezetik Budavár Aranykönyvébe.)

Magántulajdont nem foglalnak önkormányzati rendeletbe, márpedig az Aranykönyv szerepel a kitüntetésekről szóló rendeletben

Tegnap a Gazdasági és Jogi Bizottság ülésén igyekeztem felhívni fideszes képviselőtársaim figyelmét arra a méltatlan helyzetre, amelyet Nagy Gábor Tamás tette idézett elő.

Arra kértem őket, hogy emeljék fel a telefont, és kérjék meg kollégájukat arra, hogy szolgáltassa vissza ezt a könyvet a kerületnek.

Ma ugyanerre kértem őket a testületi ülésen. Budavár Aranykönyve olyan eszmei értékkel bír, ami nem váltható meg sem pénzen, sem máshogyan.

Budavár Aranykönyve nem fideszes vagy momentumos, LMP-s vagy DK-s

Budavár Aranykönyve nem a miénk vagy az övék, hanem a kerületben élő polgároké.
Ma végül arról kényszerültünk szavazni, hogy a hagyomány, amely szerint a frissen megválasztott díszpolgár nevét az Aranykönyvbe jegyzi, április 1-i hatállyal kerüljön ki a rendeletből.

Eddig van tehát időnk, hogy jobb belátásra bírjuk a fideszes kollégákat, akik

cinikusan nemmel szavaztak a paragrafus rendeletből való kivezetésére, hiszen szerintük kézenfekvő a megoldás: nyissunk új könyvet.

Ezzel ők lezártnak is tekintették a vitát.”

https://www.facebook.com/tolcserborbala/posts/644260086235556

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük