Baranyi és Pikó után fidesz-célkeresztben V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester

Sült kolbászos, lángosos illatfelhőt árasztó bódékat és a körülöttük ácsorgó gulyást kanalazó, tejfölös-sajtos, fokhagymás lángost majszoló turistákat vizionált Sándor Péterné (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a Mátyás-templom mellé, ami azonnali tiltakozásra buzdította.

Érthető (lenne) a felháborodás, ha valós lenne a veszély

Állítás 

“A baloldali kerületvezetés a történelmi, patinás, polgári budavári lakókörnyezetből “igénytelen, szagos, szemetes falatozót” akar csinálni, de ebből a helyiek nem kérnek, ezért indítottak aláírásgyűjtést “Budavár, nem bódévár!” mottóval.

Támogatót is talált, Tóth Istvánné, a Budavári Lakosok Szövetsége (BVLSZ) elnökének személyében, aki szerint

Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester az ott élők megkérdezése nélkül íratta ki a kereskedelmipavilon-pályázatot, és azóta is hiába tiltakoznak.

Rögtön átlátta  a “miért”-et is:

az önkormányzatnak a pályázaton 9 hónap alatt kevesebb mint 33 millió forint bevétele lenne, miközben ennél több pénzt fordítanak az idei költségvetésben más célokra, egyebek mellett a polgármester “munkakörnyezetének modernizálására”. Hozzátette, azt kéri a kerületvezetőtől, hogy saját érdekeit ne helyezze a lakók érdekei elé.

Minderről V. Naszályi Márta polgármester….

A Városi Kurírnak elmondta, hogy azt a bizonyos “több, mint 30 millió forintot” nem saját “munkakörnyezetének modernizálására” költi, hanem ahhoz a közel 70 millió forint visszapótlásához teszi hozzá, amit az önkormányzat bevételéből a kormány döntése elvont azzal az intézkedésével, miszerint szeptember végéig nem szedhet a vendéglátóhelyektől az önkormányzat terasz-díjat.

Azt is elmondta a polgármester, hogy a Várba érkező turistacsoportok összetétele jelentősen megváltozott. Ma már főként fiatalok érkeznek, akiknek nem program beülni a Vár gyönyörű, patinás vendéglőibe, szívesebben sétálnak kezükben egy-egy prémium minőségű streatfood termékkel, mert

“tévedés ne essék, szó sincs “sült kolbászos, lángosos illatfelhőt árasztó bódék”-ról, sokkal inkább 4 darab jól tervezett, szép kivitelű pavilonról.”

Mint megtudtuk, két pályázó volt, a győztes pontrendszer alapján nyert, aminek keretében be kellett mutatnia az árusítani kívánt termékeket, azok minden paraméterével, például a fogyasztó árakat is meg kellett jelölni.

V. Naszály kiemelte, hogy a győztes azt is vállalta, hogy

a kerületben lakók féláron vásárolhatnak nála.

Elolvasva az MTI hírét, a petíciót, valamint meghallgatva V. Naszályi Mártát, az az érzésünk, hogy a kormánypárti képviselő vihart akart kavarni egy pohár vízben. Nem beszélve arról, hogy a környéken az árusítást nem először engedi az önkormányzat, hiszen az adventi időszak idején rendszeresen árulnak ezt-azt, például forralt bort. Érdekes módon ezek ellen nem indított a fent nevezett hölgy aláírásgyűjtést.

Egyébként ebben a vészterhes időszakban, amikor a kormány ilyen-olyan indokokkal folyamatosan igyekszik ellehetetleníteni az önkormányzatok gazdálkodását, csak köszönet járhat azoknak a város- és kerületvezetőnek, aki minden még lehetséges követ megmozgatnak azért, hogy az őket megválasztók életkörülményeit megkönnyítsék.

Aki szívesen olvasná a pályázati kiírást, az ide kattintva megteheti. Ahogy átfutottuk, nem találtuk benne kötelezvényt lángos, gulyás és más, egyébként magyaros étkek árusítására.

One thought on “Baranyi és Pikó után fidesz-célkeresztben V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester

 • 2021.03.16 at 15:57
  Permalink

  Kerem mindent meg kell tenni, hogy ezt a buta komunista szornyeteget V Naszalyi Martat azonnal hatallyal eltavolitsak nemztri kincsunk vedelmeben a Budavarbol es minden “politikai” aktivitastol egy eletre eltiltsak.
  Nyomozas meginditasa buncslekmenyeinek felfedeserol nagyon is ajanlott Kulfoldrol jott penzel szerezte meg az allasat. Apjat kommunistak kinoztak. Nagyszulei es apja nemet concentracios taborbol jott haza.

  Dr. Karoly Kehrer
  670 Barclay Hill Rd, Beaver Pa. 15009 USA
  karolykehrer@yahoo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest