Sült kolbászos, lángosos illatfelhőt árasztó bódékat és a körülöttük ácsorgó gulyást kanalazó, tejfölös-sajtos, fokhagymás lángost majszoló turistákat vizionált Sándor Péterné (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a Mátyás-templom mellé, ami azonnali tiltakozásra buzdította.

Érthető (lenne) a felháborodás, ha valós lenne a veszély

Állítás 

- Hirdetés -

“A baloldali kerületvezetés a történelmi, patinás, polgári budavári lakókörnyezetből “igénytelen, szagos, szemetes falatozót” akar csinálni, de ebből a helyiek nem kérnek, ezért indítottak aláírásgyűjtést “Budavár, nem bódévár!” mottóval.

Támogatót is talált, Tóth Istvánné, a Budavári Lakosok Szövetsége (BVLSZ) elnökének személyében, aki szerint

Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester az ott élők megkérdezése nélkül íratta ki a kereskedelmipavilon-pályázatot, és azóta is hiába tiltakoznak.

Rögtön átlátta  a “miért”-et is:

az önkormányzatnak a pályázaton 9 hónap alatt kevesebb mint 33 millió forint bevétele lenne, miközben ennél több pénzt fordítanak az idei költségvetésben más célokra, egyebek mellett a polgármester “munkakörnyezetének modernizálására”. Hozzátette, azt kéri a kerületvezetőtől, hogy saját érdekeit ne helyezze a lakók érdekei elé.

Minderről V. Naszályi Márta polgármester….

A Városi Kurírnak elmondta, hogy azt a bizonyos “több, mint 30 millió forintot” nem saját “munkakörnyezetének modernizálására” költi, hanem ahhoz a közel 70 millió forint visszapótlásához teszi hozzá, amit az önkormányzat bevételéből a kormány döntése elvont azzal az intézkedésével, miszerint szeptember végéig nem szedhet a vendéglátóhelyektől az önkormányzat terasz-díjat.

Azt is elmondta a polgármester, hogy a Várba érkező turistacsoportok összetétele jelentősen megváltozott. Ma már főként fiatalok érkeznek, akiknek nem program beülni a Vár gyönyörű, patinás vendéglőibe, szívesebben sétálnak kezükben egy-egy prémium minőségű streatfood termékkel, mert

“tévedés ne essék, szó sincs “sült kolbászos, lángosos illatfelhőt árasztó bódék”-ról, sokkal inkább 4 darab jól tervezett, szép kivitelű pavilonról.”

Mint megtudtuk, két pályázó volt, a győztes pontrendszer alapján nyert, aminek keretében be kellett mutatnia az árusítani kívánt termékeket, azok minden paraméterével, például a fogyasztó árakat is meg kellett jelölni.

V. Naszály kiemelte, hogy a győztes azt is vállalta, hogy

a kerületben lakók féláron vásárolhatnak nála.

Elolvasva az MTI hírét, a petíciót, valamint meghallgatva V. Naszályi Mártát, az az érzésünk, hogy a kormánypárti képviselő vihart akart kavarni egy pohár vízben. Nem beszélve arról, hogy a környéken az árusítást nem először engedi az önkormányzat, hiszen az adventi időszak idején rendszeresen árulnak ezt-azt, például forralt bort. Érdekes módon ezek ellen nem indított a fent nevezett hölgy aláírásgyűjtést.

Egyébként ebben a vészterhes időszakban, amikor a kormány ilyen-olyan indokokkal folyamatosan igyekszik ellehetetleníteni az önkormányzatok gazdálkodását, csak köszönet járhat azoknak a város- és kerületvezetőnek, aki minden még lehetséges követ megmozgatnak azért, hogy az őket megválasztók életkörülményeit megkönnyítsék.

Aki szívesen olvasná a pályázati kiírást, az ide kattintva megteheti. Ahogy átfutottuk, nem találtuk benne kötelezvényt lángos, gulyás és más, egyébként magyaros étkek árusítására.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét