Napi szégyen: az Ön pénzéből finanszírozott "ingyenes" propagandalap hergel a régi-új "bűnbak" ellen! - Városi Kurír

Sorting by

×

Napi szégyen: az Ön pénzéből finanszírozott “ingyenes” propagandalap hergel a régi-új “bűnbak” ellen!

2021 Magyarországán a kormány-finanszírozta -ugye tiszta, hogy a kormánynak az Ön adójából és az unió támogatásából van elkölthető pénze!- minden budapesti aluljáróban ingyen osztogatott újságban tájékoztatás helyett címlapon hergelik a jónépet azok ellen, akik a legkiszolgáltatottabbak és, hogy arcizmunk sem rebben, amikor beteszünk belőle egyet a táskánkba.

Hirdetés

“Na ez: szégyen!”

Aki tömegközlekedik, óhatatlanul belebotlik nap, mint nap a Metropol nevű kormány-propaganda aktuális számába. Felelős szerkesztők és azok, akik az irányelveket megírták részükre rengeteg fontos üzenet eljuttatására használhatnák a közpénzből finanszírozott újságot. Például megemlíthetnék, hogy ugyan a regnáló tömegrendezvényekkel bombázza a közt, de ennek ellenére mindenkinek tudnia kell, hogy amikor részt vesz egy ilyenen, a pandémia 4. hullámának kellős közepébe sétál be, amit, ha védtelenül tesz, nem csak magát, de szeretteit is veszélynek teszi ki. Meg arról is tudósíthatnának, hogy a gazdasági sikerjelentésekkel szemben -vagy mellett- miért érezheti úgy a delikvens, ha bemegy a közértbe vásárolni, hogy napról napra többet mutat a kassza számlálója, a fizetése pedig nem követi azt. Esetleg írhatnának arról, hogy miért kell hónapokat várni, ha orvosi vizsgálatra van szükség. De nem!

Ők hergelnek, hogy a társadalomban felgyülemlett feszültséget ne a kormányon akarja levezetni a polgár, hanem kéznél legyen egy kézzelfogható utálnivaló.

varosikurir koldust

 

“Sok helyen zaklatják koldusok a budapesti járókelőket – indít a szerző nélkül megjelent cikk

Vannak városrészek, ahol a Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok. Máshol a kéregetők szervezettnek tűnnek, mint az Örs vezér téri koldusbanda. Ha ilyet tapasztalunk, érdemes szólni a rendőrségnek:

Ha zaklató, erőszakos, fenyegető fellépést tapasztal bárki, akkor azonnal szólni kell a helyszínen járőröző rendőröknek, vagy be kell telefonálni a 112-es számra, ahol be lehet jelenteni az esetet. Mindkét esetben azonnal intézkedünk”

– hangsúlyozta Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetőhelyettese a Metropolnak, amikor együtt razziáztak velük az Örsön. majd a konklúzió, hátha valaki nem értette az olvasók közül az emoji-szintű uszítást:

“De érvényes ez Budapest összes közterületére: szóljon a rendőröknek, rögtön intézkednek! Az már más kérdés, hogy miért lettek teli a főváros közterületei az utóbbi időben hajléktalanok és drogosok bandáival – erről Karácsony Gergely főpolgármestert kell megkérdezni…”

“Szégyen a totális szociális érzéketlenség. Szégyen a nulla társadalmi szolidaritás és újságírói felelősség. Szégyen, hogy propaganda-célok érdekében folyamatosan mérgezik az emberek elméjét és hergelik őket az amúgy is sanyarú helyzetben lévő csoportok ellen”

– írta felháborodva a Drogriporter nevű facebook oldal a fent látható fotó közzétételéhez.

A kellemetlenség mérőszáma….

“Mert ugye valóban kellemetlen lehet valaki számára, ha kéregetnek tőle – de vajon mennyivel kellemetlenebb annak, aki kéregetésre szorul?

Lehet, hogy egyesek maguk is felelősek azért a kétségbeejtő helyzetért, amibe kerültek. De vajon mennyivel inkább felelős az igazságtalan társadalmi rendszer, ami újratermeli a mélyszegénységet és a kirekesztést? A kutatásokból tudjuk, hogy a peremen élők túlnyomó többsége már a születésétől kezdve töredéknyi eséllyel rendelkezett arra, hogy biztos egzisztenciát teremtsen, mint a felső- és középosztály tagjai.

  • Szégyen, hogy a kormány megbízásából és pénzén, minden budapesti aluljáróban osztogatják ezt a szennylapot. Miközben alapvető fontosságú ismeretek nem jutnak el az emberekhez az egészségről, a jogaikról és a segítség lehetőségeiről.
  • Szégyen, hogy ahelyett, hogy felvetnék a mindenkori Hatalom felelősségét abban, hogy ennyi ember él a társadalom margóján, magukat a szegényeket teszik meg bűnbaknak.
  • Szégyen, hogy én, te – mi, mindannyian – már a városkép megszokott részének tekintjük, hogy ezt a gyalázatos propagandát terjesztik mindenfelé, amerre járunk.”

Természetesen nem a létező maffiahálózatról szól a cikk! Válasszuk külön a kettőt!

Kapcsolódó

 

ingyen

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.