Nem a te dolgod…..

Ülsz a gép előtt vagy a nyomtatott sajtó a kezedben, esetleg a tévén nézed a nagyvilág híreit és csak legyintgetsz. Fideszes polgármester zsidó összeesküvést sejt az ISIS mögött, egy másodpercre megtorpansz a hírnél, röhögsz egy jót – ez hülye – és lapozol tovább, mert nem a te dolgod.

Orbán Viktort meg akarták merényelni, hümmögsz, na, de ki az a hülye, aki mártírt akarna csinálni belőle, ki akar Orbán Viktor körúton sétálni? – Na, na – szól a kisördög – lehet, hogy ahhoz nem is kell meghalnia, hogy sétálj rajta!

Megvonod a vállad, kapcsolsz tovább, nem a te dolgod.

Szíriában bombáznak az oroszok, véres hullámokat borzol a szél, de te tovább lépsz, mert nem a te dolgod. Ásítasz, azt hiszed, péntek van és fekete, de csak hétfő és ez is éppen olyan szürke, mint az előző volt, nem jön hozzánk menekült, nincs kvóta, se nóta, pedig Orbán Viktor megüzente, hogy Brüsszellel hadban állunk, de teljesen mindegy, mert nem a te dolgod. Nézed a sok cipőt, amiben láb nincs, csak üzenet, mint a Duna parton a cipők bronzból, de az sem érdekel, mert az sem a te dolgod, mint ahogy a párizsi klímakonferencia.

Magyar kamionos,

talán éppen a nagyhírű „ Jeddi” vagy Yoda, valami faramuci nevű Levente csak nem Péter, rántja rá a kormányt menekültre, a „migráns gecire” Calais-nél, de ez sem a te dolgod.

A lepusztult oktatás nem a te dolgod,

beteg nem vagy, az egészségügy sem a te dolgod. Mindenre legyintesz egy életen keresztül, még akkor is, amikor az asszonyt meghúzza a szomszéd, mert ez sem a te dolgod.

Ja, persze azért morogsz a négy fal között,

lábujjhegyen, álnéven a facén szidod a rendszert, de felállni, kiállni bárkiért, azt nem, mert nem a te dolgod. Veled nem történhet semmi, neked van munkád, egzisztenciád, mindig a másik a hülye, esetleg mesüge, mert mért vett fel kölcsönt, mért szült gyereket, mért született?

Elégedetten dőlsz hátra, hiszen minden, ami történik, nem a te dolgod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük