Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet. Ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a párt fővárosi majálisán mondott beszédében.


Az európai egyesült államok gazdagabb Magyarországot jelent

Az európai egyesült államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen. A politikus, aki beszédében nagy hangsúlyt helyezett a DK európai minimálbérről, családi pótlékról és minimálnyugdíjról szóló ígéreteire, leszögezte, hogy az európai egyesült államok gazdagabb Magyarországot jelent. Az elkövetkezendő években a világ nagy kihívásaira, mint például a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni – mondta.

Az európai egyesült államok nem lopná el a magyarok pénzét a közbeszerzéseken, nem lopná el a fél Balaton-partot, nem venné el a gazdák földjeit, hogy azokon oligarchák nyerészkedjenek, nem rabolná el a budai Várat – mondta. Az Orbán-kormányt bírálva arról beszélt, hogy ma a betegszállítóknak kézben kell vinniük a betegeket, az orvosoknak sokszor a nem sterilizálható eszközöket is újra kell sterilizálniuk, a multinacionális cégek dolgozóit a rabszolgatörvénnyel eladták, a közigazgatásban dolgozóktól pedig nemcsak a szabadságuk jelentős részét vették el, de még az ebédidejüket is – közölte Dobrev Klára.

Az uniós tagság 15 évéből az Orbán-kormány tízet elherdált

Azért is van ok az elkeseredésre, mert az uniós tagság 15 évéből az Orbán-kormány tízet elherdált – fogalmazott. Az a Magyarország, amelyik korábban a legfontosabb európai döntések központjában volt, amelyik 2007-ben még a legtöbb uniós forrást hozta el, most Orbán Viktor miatt sokkal kevesebb pénzt fog kapni az EU-s költségvetésből – közölte az EP-listavezető.

Elhúztak mellettünk a balti államok, a csehek, a szlovákok, miközben Románia és Bulgária is bevezeti néhány év múlva az eurót. A képzeletbeli uniós autópályán mindenki elhúz mellettünk, a magyar miniszterelnök pedig ül és nézi, hogy mindenki szembe jön vele – mondta. Nem igaz, hogy csak gyűlölködésből, utálkozásból és háborúból lehet egy országot felépíteni – jelentette ki Dobrev Klára. Nem igaz, hogy ha gyűlöljük Brüsszelt, akkor jobb lesz az egészségügy, nem igaz, hogy ha hadban állunk az ENSZ-szel és a civil szervezetekkel, akkor magasabbak lesznek a bérek, és nem igaz, hogy ha rettegünk a migránsoktól, akkor nőni fognak a nyugdíjak – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Dobrev Klára: a magyar kormány diktatúrát épít az országban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét