Nem tudják elengedni a “kanyarban előzős” ostobaságot, Novák Katalinnal is megismételtették

Orbán Viktor és az éca első “jólmegmondója”, Matolcsy György után Novák Katalinnal is elismételtették a minden autót vezetőnek egyértelmű életveszélyt jelentő mondatot: “viharos időben, szakadékos hegyi utakon kanyarban előzni” bátor dolog, amit mimagyarok előszeretettel csinálunk.

A mázli túl van értékelve, nem?

Magyarország legfontosabb erőforrása az ember, ezért a tehetségek gyarapítása közös feladat

– hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat-díj átadóján.

Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények vannak,

sokan azt hiszik, most hátra lehet dőlni, mert elég a túlélés, de akiben tehetség, akarat és kitartás van, meglátja a rendkívüli helyzetben a lehetőséget, és akkor is dolgozik, amikor mások pihennek.

A tehetséges fiatalok, az őket felkaroló pedagógusok,

a tehetség ügye mellé álló ismert emberek reményt adnak arra, hogy Magyarország képes a “kanyarban előzni”

– fogalmazott az államtitkár.

Mi köze a tehetségápolásnak az életveszélyes helyzethez?

Novák Katalin elmondta: a Nemzeti Tehetség Programban évente több mint hárommilliárd forintból 350 ezer tehetséges fiatalt támogatnak.

Jövőre erre a célra 3,6 milliárd forintot fordítanak, az adójuk egy százalékát a programnak felajánló magyarok száma közelít a 300 ezerhez

Nem lehetne egyszerűen segíteni?

Kitért arra is, hogy az idén először meghirdetett Stipendium Peregrinum ösztöndíj részeként tizenkilenc tehetséges fiatal tanulhat külföldi egyetemen az állam segítségével.
A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. Idén heten kaptak életműdíjat, és elismerést vehetett át ötven tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember.

Kuriózum – csupa fideszes vezetésű város…..

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A Tehetségbarát önkormányzat-díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel.

A kitüntetést idén BUDAKESZI, ZALAEGERSZEG, BIATORBÁGY, ZIRC, KAPOSVÁR és Páty önkormányzata kapta.

koronavírus

One thought on “Nem tudják elengedni a “kanyarban előzős” ostobaságot, Novák Katalinnal is megismételtették

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.