Németh Szilárd hétfői “Így hülyítsd a magyarodat”-verseny dobogós produkciója

Németh Szilárd jó pártkatona, teszi, amire a napi kiadott irányelv utasítja. Gondolkodás (?) nélkül, szolgaian, kritikátlanul és persze a kétely árnyéka nélkül adja nevét bármihez. Erre tartják, ha tud róla, ha nem.

Szilárd! XXI. század! A hírek terjednek!

Hétfői Facebook bejegyzésében arról próbálta meggyőzni olvasóit, hogy a Bécsben átadott új kórház a fasorban sincs a mi nemzeti egészségügyünkhöz képest. A Honvéd Kórház technikai bravúrját hozta fel példaként, az új szárnyban alkalmazott robotokat, amiknek az a feladatuk, hogy a rájuk rakott cuccokat elszállítják a pontból b-be.

Azt írja:

Idén nyitották meg Bécsben Európa legmodernebb kórházát. Az osztrákok olyan robotokat alkalmaznak a betegek ellátása során, amilyeneket mi, magyarok a budapesti Honvédkórházban már évek óta üzemeltetünk.

A poszt alatti kommenteket olvasva találtunk egy felettébb érdekeset:

“És akkor jöjjenek a tények:

1: ezeket a robotokat “mi magyarok” a Honvédkórház új épületszárnyának a bevezetése óta alkalmazzuk. Amúgy ezek a robotok nem ellátják a betegeket, hanem “mindössze” étel- és ágyneműszállító targoncák.

2: Az új épületet -és vele együtt a targoncarobotokat- 2007 június 14.-én adta át Szekeres Imre, akkori honvédelmi miniszter.
forrás:http://nol.hu/archivum/archiv-447223-254656

3: A bécsi kórházban a betegszállításhoz is szükséges MŰKÖDŐ liftek

mellett mozgólépcsők könnyítik meg a járóképes betegek, orvosok, nővérek és nem utolsósorban a betegek hozzátartozóinak közlekedését. Maga a kórház inkább egy plázára hasonlít, mint egy magyar átlagkórházra, amelyek sok helyen inkább emlékeztetnek egy XX. század eleji hadi ispotályra, mint egy XXI. századi kórházra. Pl. a János kórház, ahol mozgólépcsők helyett mozgó lépcsők fogadják a betegeket. Nézzék csak meg: https://www.klubradio.hu/…/lepcso_fit_800x10000.jpg…
Ja és természetesen az egész komplexum a bejárattól az előtéren át, a kórtermekig és természetesen a műtőkig bezárólag klimatizált.

4: A bécsi kórházban egy kórterem, egy- legfeljebb kétszemélyes,

szemben a magyar kórházak átlagos 8-10-12 fős tömegszállásaira, ahol a betegeknek sok esetben az alapvető emberi méltóságuk is igen súlyosan sérül. (az ágyhoz kötött betegeket a többiek előtt WC-ztetik, mosdatják, vizsgálják, kötözik, stb.) A bécsi kórházban az állítható ágyakhoz LED TV, Wi-Fi, játékkonzol is tartozik, mégpedig többek között azért, hogy a betegek a legkisebb pszichés traumával gyógyulhassanak és pihenhessenek.

Természetesen minden szobához saját fürdőszoba is tartozik,

melyek kialakítása és színvonala mind esztétikailag, mind minőségileg egy négycsillagos szállodáéval vetekszik. De Bécsben -ahova még Lázár János is csak rettegni mer kimenni- még arra is odafigyeltek, hogy -részben azért hogy elegendő fény jusson be- az ablak elég nagy legyen, sőt még arra is, hogy az alsó széle olyan alacsonyan legyen, hogy a beteg az ágyból is tudjon nézelődni. Sőt-sőt, az ablakpárkányt úgy alakították ki, hogy amennyiben a beteg fel tud kelni, oda tudjon heveredni és úgy nézelődhessen.

5. A bécsi kórház(ak)ban -ebben is- a betegek étkezése, az élelmiszer, a reggeli, ebéd, vacsora minősége egy szállodára emlékeztet, szemben a legtöbb magyar kórházban tapasztalható kritikán aluli, sőt sok helyen moslékra emlékeztető ételekkel.

6. A bécsi kórház(ak)ban -ebben is- elegendő orvos és nővér van ahhoz, hogy fennakadás nélkül, gyorsan el tudják látni a betegeket. A fenntartó odafigyel arra hogy a dolgozók megbecsülve érezzék magukat, folyamatosak a képzések, az előrelépési lehetőségek, és természetesen normálisan megfizetik azokat akik gyógyítanak.

Ezektől a kifelejtett “apróságoktól” eltekintve valóban, teljesen igaz az államtitkár úr posztja

Mindenesetre az “Így hülyítsd a magyarodat” pályázaton ez a mutatvány szerintem mindenképp dobogós produkció volt. További jó egészséget, munkájához további sok sikert kívánok Önnek államtitkár úr: Veres Viktor választópolgár.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük