Németh Szilárd szögbe nyúlt, mégsem szaladt orvoshoz

Van egy olyan „velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz – így reagált Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, amikor a közelmúltban nyilvánosságra került, a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezték.

Vathy Zsuzsa halála, mint „bizonyos eset”

– Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani – említette saját magát jó példaként. Szóba hozta Vathy Zsuzsa esetét is, bár nem említette a tavaly elhunyt író nevét, csak „bizonyos esetként” utalt a 2017 januárjában történtekre.

Vathy Zsuzsa feltehetően egy oltásra lett allergiás tavaly év elején, ám a háziorvos hazaküldte, a szakrendelőben nem tudtak segíteni rajta, aztán a Honvédkórházban több mint öt órát váratták, de nem kapott kezelést. Végül kísérőjével hazament, otthonról hívtak mentőt, de a Szent Imre Kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

A sürgősségi ellátás olyan tragikus, mint ahogy lefestik

A politikus szerint ebben az „újév utáni” időpontban „mindenki” ott van a sürgősségi osztályon, „de az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van”. Németh szerint szilveszter éjszakája után a sürgősségi osztály olyan, mint egy „átjáróház”. Leszögezte: ezzel nem kívánt cinikus vagy ironikus lenni, a kormány „mindent be fog vetni”, hogy megoldja a problémát.

A Fidesz alelnöke szerint a sürgősségi ellátás helyzete nem olyan tragikus, mint ahogy lefestik. Elismerte ugyan, hogy azért nincsen minden rendben a hazai rendszerrel, de szerinte más országokban sem rózsás a helyzet. A politikus szerint „mindig ott kell keresni a felelősöket, ahol a dolgok történnek”, vagyis azt javasolta, hogy a sürgősségi betegellátó osztály vezetőjét keressük a témában, és a kórház igazgatóját. Ugyanakkor az Index témában született cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy rossz gyakorlat alakult ki. Például ha a háziorvos nem akar foglalkozni valakivel, a sürgősségire küldi, „ami nem szép dolog”.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Egy hozzászólás itt: “Németh Szilárd szögbe nyúlt, mégsem szaladt orvoshoz

  • 2019.08.05 - 20:37
    Közvetlen hivatkozás

    Szerintem szilárd AZ SZAR volt,nem szög.Te gyorsan bekaptad, nehogy az ellenzék kezébe kerüljön! HAJRÁ!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük