Nemzetközi dílerbanda bukott meg Budapesten

Egy olasz és két magyar drogdílert fogtak el szerdán, tizennyolc kiló marihuánát találtak náluk – közölte szombat reggel a rendőrség a police.hu oldalon. A sikeres rajtaütést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya  végezte. Jelentős mennyiségű kábítószer terjesztésére derült fény. 

A csoport behálózta egész Budapestet

A nyomozóknak felderítő munkájuk során került látókörükbe a háromtagú csoport. A férfiak a gyanú szerint főváros-szerte értékesítettek kábítószert, ezért a rendőrök megfigyelték a tevékenységüket, és feltérképezték a csoport mozgását. A KR NNI munkatársai 2019. április 10-én akkor ütöttek rajta a kereskedőkön, amikor mindhárman együtt voltak egyikük autójában. A jármű átvizsgálásakor több csomagban összesen 5 kilogramm növényi törmeléket, a dílerek otthonaiban megtartott kutatások alkalmával pedig további 13 kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint a porciózáshoz és csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak ,és foglaltak le a nyomozók. Az összesen 18 kilogrammnyi lefoglalt anyag a gyorsteszt szerint marihuána, feketepiaci értéke körülbelül 36 millió forint.

A rendőrök a három férfit – elfogásukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Kapcsolódó

A drogos is ember! – egészségügyi dolgozók rendszeresen rendőrt hívnak, ha valaki drogfogyasztás miatt lesz rosszul

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük