Nincs titok! Facebookos vagy? Akkor az adataiddal valószínűleg már a sötét weben kereskednek - Városi Kurír

Sorting by

×

Nincs titok! Facebookos vagy? Akkor az adataiddal valószínűleg már a sötét weben kereskednek

Már hónapok óta kereskednek a sötét weben több százezer facebookozó személyles adataival, de mi ez ahhoz képest ami szombaton történt?Egy  alacsony szintű hackerfórum valamelyik felhasználója szombaton ingyenesen közzétette a Facebook-felhasználók százmillióinak telefonszámát és személyes adatait.

Hirdetés

Nem kispálya

A nyilvánosságra hozott adatok 106 ország több mint 533 millió Facebook-felhasználójának személyes adatait tartalmazzák, beleértve az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban 11 millió, az indiai felhasználóknál pedig több mint 32 millió rekordot. Tartalmazza telefonszámukat,  azonosítóikat, teljes nevüket, helyüket, születési dátumukat, életrajzukat és – bizonyos esetekben – e-mail címüket. Az Insider megvizsgálta a kiszivárgott adatok egy mintáját, és több nyilvántartást is ellenőrzött úgy, hogy az ismert közösségi média felhasználók telefonszámait megfeleltette az adatkészletben felsorolt ​​azonosítókkal. A nyilvántartásokat úgy is ellenőriztük, hogy teszteltük az e-mail címeket a Facebook jelszó-visszaállítási funkciójában szereplő adatokból, amelyek segítségével részben felfedhető a felhasználó telefonszáma.

“Egy ekkora adatbázis, amely tartalmazza a privát információkat, például a Facebook sok felhasználójának telefonszámát, minden bizonnyal oda vezetne, hogy a rosszindulatú, lelkiismeretlen emberek felhasználják az adatokat társadalmi méretű támadásokra,  hackelési kísérletek végrehajtására” – mondta  Alon Gal, a kiberbiztonságra szakosodott Hudson Rock vállalat vezérigazgatója  az Insidernek.

facebook

Nincs megállás

Gal volt egyébként az első, aki januárban figyelmeztetett az adatszivárgásra, és most is ő jelezte Twitteren, hogy az adatbázis nyilvánosan elérhetővé vált. A szóban forgó fórumon egyébként jelenleg 8 kreditért lehet megvásárolni az adatokat (30 kredit 8 euróba, azaz alig háromezer forintba kerül), vagy ingyen elkérni Telegramon az azt közzétevő felhasználótól. (Rakéta)

Ismét beigazolódott, hogy a sok százéves háború ami a puskagolyó és a páncél reménytelen versenyfutásával kezdődött, hiszen minden újabb erős páncél újabb és újabb puskagolyó kifejlesztésére ösztönzi a fegyvergyárakat, ahogy fordítva is, már a kibertérben folytatódik.

Kapcsolódó

facebook

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Nincs titok! Facebookos vagy? Akkor az adataiddal valószínűleg már a sötét weben kereskednek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.