Jön a Mikulás, és vajon milyen időt hoz nekünk, kell-e azzal a szánnal ott az égben kerülgetni a hópihéket?

Csütörtök

A nyugati országrészben, és az ország keleti, északkeleti felén egész nap ködös, borongós, nyirkos, szélcsendes időre készülhetünk, a Dunántúl keleti felén, illetve a középső országrész egy bizonyos területén napos idő valószínű, megélénkülő délkeleti széllel. Említést érdemlő csapadék nem várható. Az északi, északkeleti országrészben lesz a leghidegebb, délen a legenyhébb idő. Estére mindenütt leáll a szél, éjszaka országszerte ködre készülhetünk.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel északon -9, délen -4,

csütörtök délután +2 – +5, északkeleten -2,

péntek reggel északon -9, délen -4 fok körül alakul.

(Friss hírek>>>>>>>>>>>>>>)

Folytatás?

– Pénteken, szombaton előreláthatólag enyhülés kezdődik, de még mindig a köd, illetve a ködfelhőzet határozza meg alapvetően az időjárást, csak kevés helyen számíthatunk napsütésre. Számottevő csapadék továbbra sem hullik.

– Vasárnap, hétfőn borongós, idő, eleinte csak jelentéktelen, hétfőn már jelentősebb eső is előfordulhat. Hétfőre alaposan megenyhül, majd kedden hidegfront hoz némi lehűlést, ekkor az eső mellett havas eső, hózáporok is megjelennek.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a tartósabb ködfoltok, illetve az északi, északkeleti országrészben, a hóréteg, jegesedés fokozza elsősorban a balesetek kockázatát. A hajnali és éjszakai időszakban országszerte fagy, így a száraznak tűnő útszakaszok is síkossá válhatnak.

Biometeorológia

Számottevő fronthatásra csütörtökön sem számíthatunk. Inkább a hideg idő fejt ki hatást szervezetünkre. Többnyire ízületi problémákkal küszködhetünk. Védjük megfelelően testrészeinket a hideg ellen, öltözzünk rétegesen. Az ilyen időben terjednek legjobban a vírusok, emiatt fokozzuk a higiéniát is. Mossunk gyakran kezet! Péntektől már melegfronti hatás veszi kezdetét, enyhülés kezdődik majd, így az arra érzékenyek már felkészülhetnek az ilyenkor jelentkező tünetek megjelenésére.

A hideg, nyirkos időjárás beköszöntével egyre többen panaszkodnak olyan, zömében vírusok által terjesztett megfázásos tünetekre, mint láz, orrfolyás, torokfájás, fejfájás, gyengeség. Ezeket az ép immunrendszer gyógyszeres segítség nélkül, pihenés mellett, 2-4 nap alatt leküzdi.

Forrás: Eumet

Egy kis melegséget?

megoszt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét