Nobilis agrárminiszter: kiemelt helyen szerepel a kenyér – Százmilliárdokat ígért, na nem most, …. majd

Csak nem áll le a kormánykommunikáció, ígéretben 700.000 millió -700 milliárd-  forintot szórt ki csak egyetlen ágazatnak. Nem mintha nem férne rá többre is az elképzelhetetlennek tűnő összeg, de tényleg nem tűnik fel azoknak, akik előtt éppen aktuálisan elhúzzák a mézesmadzagot, hogy ők most mennek tönkre, a vásárlóik most nem tudják megvenni a méregdrága termékeket, nem azon a bizonyos “majdkor”.

Minden nagyon jó, szép és mindennel elégedett a miniszter….

Az élelmiszeriparban több mint 3900 vállalkozás 33 szakágazatba folytat termelést. Ezek között kiemelt helyen szerepel a kenyér, mert ez az egyik legalapvetőbb élelmiszer

– jelentette ki Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és gazdaságpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Pékszövetség Közgyűlésén, Esztergomban. A közlemény szerint az államtitkár kiemelte,

a háború, a brüsszeli szankciók által okozott energiaválság és az aszály miatt évtizedek óta nem látott élelmezésbiztonsági kihívások jelentkeznek a világ számos pontján, de Magyarországon az ágazat válságállóságát bizonyítja, hogy a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport.

A kötelezők után a “csőben a lyuk”

A közép- és hosszú távú versenyben maradáshoz nélkülözhetetlen az ágazat modernizálása.

A következő időszakban jelentős szakpolitikai eszközök segítik majd az agrárgazdaság megújítását. A fejlesztések hatására tovább emelkedik az ágazat versenyképessége és inputhatékonysága, -jelentsen ez bármit is-  ami hozzájárul a kihívások többségének kezeléséhez – fejtette ki az államtitkár.

Nobilis Márton kitért arra is, hogy az elkövetkező években beruházásokra minden korábbinál nagyobb összegű forrás áll rendelkezésre. A technológiai fejlesztések hozzájárulnak a termelékenység és a termelési biztonság növeléséhez.

2023-tól a KAP Stratégiai Terv alapján több mint 400 milliárd forint fejlesztési forrás kihelyezését tervezik az élelmiszeripari ágazat számára. Kormányzati cél, hogy 2021-2027 között összesen, mintegy 700 milliárd forint támogatás jusson az élelmiszeripari fejlesztésekre.