Novák Katalin giga-bejelentése: 2021-től az állam átvállalja a gyerekesek lakásfelújításának a felét

Maximum 3 millió forintig átvállalja az állam 2021 január 1-től azon családok lakásfelújítási költségeinek az 50 százalékát, akiknek legalább egy gyerekük van – jelentette be Novák Katalin családügyi miniszter.

Tromf…..

2021 január 1-től azon családoknak, akik az otthonukat újítják fel, a renoválási összeg felét – maximum 3 millió forintot – visszautalnak a családoknak.

Ezt Novák Katalin családokért felelős miniszter jelentette be ma reggeli sajtótájékoztatóján.

Az otthonfelújítási támogatás az egy gyermekes családoknak is jár, és nem feltétele a CSOK igénylése. Az a főszabály, hogy a támogatás a gyermek 18 éves koráig jár, ha egy háztartásban élnek, de a részletszabályok hamarosan megjelennek.

5%-os ÁFA, vagy még annyi sem

Azt, hogy azok a családosok, akik igénybe veszik a CSOK-ot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát új otthonuk vásárlásakor, a miniszter már hétfőn bejelentette a Facebookon. Novák Katalin hétfőn emlékeztetett, 2021. január 1-jétől kedvezőbbek lesznek az áfaszabályok, kevesebbet kell majd fizetni az új otthonokért:

csak 5 százalékos áfát az új építésű otthonok után a mostani 27 százalék helyett.

A CSOK-ot igénybe vevő családok azonban még az 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik – tette hozzá a miniszter.​

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/3173166036115940

figyu

Egy hozzászólás itt: “Novák Katalin giga-bejelentése: 2021-től az állam átvállalja a gyerekesek lakásfelújításának a felét

  • 2020.10.14 - 15:38
    Közvetlen hivatkozás

    1 feltétel lesz ? 400 ezer nettó kereset ! :) De az is lehet , hogy 600 .Ja és főleg borsodi fideszes politikusoknak szánják .

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük