Novák Katalin megdöntötte saját magát!

„Ilyenkor nagyon feldobódott az ember, amikor túl van egy utcai futóversenyen, nem is nagyon érzem azt, hogy tíz kilométert futottam, pedig a saját egyéni csúcsomat is sikerült megdönteni. Az volt a cél, hogy 55 percen belül fussam” – tudatta Novák Katalin azokkal, akik izgultak fizikai (nem szellemi!) állapotáért.

Még ilyet?!

Nem az a lényeg, hogy az ember milyen távot fut le, hanem az, hogy kezdjen el mozogni

– hangsúlyozta a Kossuth Rádiónak a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután az Aktív Magyarország csapat tagjaként lefutotta a szombat délelőtti tíz kilométeres távot a 34. Spar Budapest Maraton keretében.

Ez az ő szenvedélye….

Elmondta, hogy szenvedélyes futó és az utcai futóversenyekre is igyekszik időről időre eljárni.

„Már egy maraton is mögöttem van, de nem a maraton a lényeg. Az a lényeg, hogy kezdjen el mindenki valamennyit mozogni. Én a futást azért ajánlom jó szívvel, mert szinte semmi nem kell hozzá. Ötszáz méterrel elkezdi valaki és abból olyan távok lehetnek, amelyekkel már sokat tehetünk az egészségünkért is és meg tudjuk előzni a betegségeket ezen keresztül is”

„….reggel, délben, este és éjjel….”

Mint utalt rá, a futás azért is praktikus sporttevékenység, mert bármilyen időben, évszakban és napszakban lehet csinálni.

„Délután jövök vissza a családdal, nyolc kilométeres távot fogok futni, ők pedig egy 4×2 kilométeres váltóban csatlakoznak hozzám. Szeretném, ha ők is megtapasztalhatnák azt az élményt, amikor a végén egy érmet akasztanak a nyakukba, amikor látják, hogy mennyi ember mozog együtt”

Legalább szurkolni……

Novák Katalin arra biztatta az embereket, hogy akár szurkolni is menjenek ki az ilyen eseményekre, mert lehet, hogy akkor a következő versenyen már indulnak is.
A 34. Spar Budapest Maratonra a két nap alatt összesen több mint harmincezer résztvevőt várnak a szervezők. A 10 kilométeres futás után a szombat elsősorban a családoké, többek között minimaraton, sulifutamok, a családi futás és az esélyegyenlőségi futam szerepel a programban.

Vasárnap 9 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a kínálatban. A rajt és a cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük