Nyálkás, csúszós, ronda idő várható a hétvégén

Egy gyenge melegfront érkezik térségünkbe, és ezzel együtt délen fokozatos enyhülés kezdődik.

Szombat

Erősen felhős, borongós idő várható, néhol köddel, és estig legfeljebb csak szitálás, ónos szitálás, ködszitálás fordulhat elő. Legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap. Északon még nem érezhető az enyhülés. Az esti, éjszakai órákban tovább vastagszik felettünk a felhőzet, és ekkor már helyenként előfordulhat kisebb eső.

Vasárnap

Sok felhőre, helyenként kisebb esőre, északon néhol ónos esőre kell számítani. Jelentős csapadék azonban nem várható. Gyenge lesz a légmozgás, és többnyire keleties irányú. Délen már jelentősebben enyhül, északon még hideg marad az idő. Főként északon itt-ott előfordulhatnak ködfoltok. Éjszaka is borongós időre lehet számítani, kisebb eső továbbra is lehet. Gyenge fagy inkább már csak északon lehet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat délután északon -1, délen +6,

vasárnap reggel -5 – 0,

vasárnap délután északon -1, délen +10,

hétfő reggel -4 – +1 fok körül alakul.

Folytatás

– Hétfőtől már északon is enyhül az idő, és eleinte sok felhő mellett, kedden, szerdán megélénkül, helyenként meg is erősödik a déli, délnyugati szél, majd csütörtökön előreláthatólag egy hidegfront hatására az északnyugati szél lesz erős, de jelentős lehűlést a front nem hoz. Kedden többfelé lehet eső, míg szerdán, csütörtökön az ország nagyobb részén a napsütés lesz jellemző, és csak elvétve alakulhat ki futó zápor, hózápor.

Közlekedés meteorológia

Szombaton is előfordulhat köd az országban, ennek nagyobb esélye északon van. Körültekintően közlekedjünk!

Vasárnap kisebb eső bárhol előfordulhat, sőt északon a fagyos területeken ónos eső sem kizárt. A csúszós utakon különösen óvatosan vezessünk!

Biometeorológia

Szombaton és Vasárnap

Melegfront lesz felettünk, mely a déli országrészre enyhülést hoz. Északon viszont még hideg marad az idő. Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, de csak helyenként és kis mennyiségben fordulhat elő eső, szitálás, északon a fagyos területeken ónos eső sem kizárt. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. A megszokottnál álmosabbak, fáradtabbak lehetünk. Érdemes a nap folyamán egy-egy kávét, vagy egyéb koffein tartalmú italt elfogyasztani a frissességünk megőrzése érdekében.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük