Nyugi, az MVM “jófej”, csak az újságírók, meg az ő félrevezető híreik…. – Még véletlenül sem: bocs, elrontottuk….

Az úgy volt, hogy egyik hónapról a másikra szeptemberben a frissen kézhez kapott gázszámlákat 5 nappal a havi nyugdíjak utalása előtt kell befizetni, ami miatt sok idős ember kerülhet bajba. Igen ám, de jött a baromi jóságos Gulyás Gergely személyében állam bácsi és megnyugtatta az érintetteket lévén többségében az MVM állami tulajdon: “nemaddiga”.

…hála…, vagy?

A csütörtöki kormányinfón már Gulyás Gergely is elmondta, hogy nincs semmi gond, október 15-ig lehet befizetni a számlákat. (Gulyás egyszer már elnézést kért az MVM hibája miatt, egy másik ügyben, mikor elfelejtették közölni, hogy a nyári kedvezményes gázt a fogyasztási jelleggörbe alapján számolják el.) A fizetési határidő módosulásáról az RTL Híradó számolt be riportjában, a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint sokak számára megoldhatatlan ez a helyzet. A Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke pedig arról beszélt hogy folyamatosan érkeznek hozzájuk a panaszos telefonok.

Mire várt 3 napig az MVM?

Csütörtökön délután az MVM is megszólalt az ügyben. Na nem a bocsánatunkat kérték, ahogy az illett volna az “idegbajért”, amit okoztak az érintetteknek! Így szól pontosan a közlemény:

A sajtóban megjelent félrevezető hírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott meg. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit annak érdekében, hogy ügyfelei kiszolgálása zavartalan legyen. A rezsicsökkentés módosításával kapcsolatos változások miatt augusztusban a számlázás későbbre tolódott, azonban októbertől a korábban megszokott rendben érkeznek a számlák. A lakossági gázfogyasztóknak elegendő október 15-ig befizetni a számlákat az MVM-nek, abban az esetben is, ha október 15. előtt jár le a fizetési kötelezettségük. A késésnek nem lesz semmiféle következménye, így késedelmi kamatot sem számol fel a társaság. A tarifafejlesztéseket követően augusztus végén újraindított számlázások sok esetben eltértek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától, ebből kifolyólag sok esetben későbbre esett, de a számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán az MVM nem változtatott. A számlázás a következő, októberben küldött számlák kibocsátásával visszakerül a megszokott időpontra. Az MVM folyamatosan azon dolgozik, hogy az ügyfélkiszolgálás a legmagasabb színvonalon történjen.”

Remélhetőleg a Magyar Közlönyben is hangot ad a kormány a fenti döntésnek, hiszen tuti, ami tuti, az a biztos!

Friss!

 • A Telekom Veszprém tíz góllal verte a Plockot
  A Veszprém házigazdaként 32-22-re nyert a lengyel Plock csapata ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön.
 • A kormány “sánta kutya utolérés”-esete a benzin-ársapka elengedése kapcsán
  “Két napja léptek életbe a brüsszeli olajszankciók. Bekövetkezett, amitől tartottunk. A brüsszeli szankciók eredményeként a 480 forintos benzinárat már nem tudjuk tovább biztosítani.” – jelent meg szerdán a Magyar kormány Facebook oldalán először az indoklás, amit beadni szántak a magyar népnek. Aki nem csak a betűket látta, annak egyértelmű volt hogy ez “rizsa”, de a hívőknek elégnek bizonyult, hálálkodó kommentekkel látták el a bejegyzést: köszönték szépen, hogy “legalább eddig volt”.
 • Szijjártó Péter Szellemi Honvédő díjat kapott
  A külgazdasági és külügyminiszter köszönőbeszédében először is a legnagyobb kihívásokat ismertette, kitérve az ukrajnai háborúra, a déli határ ostromára, a recesszió irányába rohanó európai gazdaságra, a soha nem látott mértékű energiaellátási válságra.
 • Mészáros Lőrinc mikrofont ragadott: felolvasta, hogy megtörte a nyugat egyeduralkodását
  Micsoda büszkeség töltheti el a Mészáros-szülőket azt látva, hogy a kis Lőrinc mekkora karriert futott be. Elégedetten nyugtázhatják, hogy érdemes volt taníttatni, mert kiváló agya nemcsak befogadta a szekmunkásképző tananyagát, de az életben is tudta hasznosítani. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a kályhagyár, az útépítés, a szállodaipar, a szemétszállítás, a stadion- és focicsapat tulajdonlás, a bankszektor meghódítása után ettől a szép naptól fogva “vasúttörténeti” jelentőségű cég boldog tulajának tudhatja magát.
 • Meghalt Sergő Z. András, a Filmtekercs alapítója
  Rövid, súlyos betegség után csütörtökre virradóan elhunyt kollégánk és barátunk, Sergő Z. András.