Itt az OLAF-nak írt hódmezővásárhelyi válasz – nincs benne sok köszönet

A HVG birtokába került az a levél, amelyet válaszként küldött a hódmezővásárhelyi önkormányzat még októberben az OLAF megkeresésére.

Lázár nem mondott igazat

Lázár János három héttel ezelőtt egy hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón amellett, hogy Simicskára tolta a felelősséget a LED-es közvilágítási projektekkel kapcsolatos visszaélésekben, arról is beszélt, hogy csak azért nem engedik a nyilvánosságra hozatalát a városhoz eljuttatott megkeresésnek, mert ahhoz az európai hivatal hozzájárulása szükséges. Azt is hozzátette akkor a kancelláriaminiszter, hogy a vásárhelyi önkormányzat négy pontban észrevételeket tett, azt vissza is küldték az OLAF- nak, de valószínűsítette a miniszter azt is, hogy ezek az észrevételek bele sem kerülnek az elkészült jelentésbe.

Most megkapták a hozzáfűzött észrevételeket

A három héttel ezelőtti sajtótájékoztatón Lázár János azt is megjegyezte: arra, hogy miért választott az önkormányzat egy nemrég alakult, csupán 8-9 millió forintos törzstőkével rendelkező céget, az a csalást vizsgáló uniós csoport nem is volt kíváncsi. Azóta már kiderült, hogy valójában az OLAF erre is tett megállapításokat, ám ehhez a ponthoz nem volt észrevétele a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak.

A város jegyzője, Korsós Ágnes a napokban azt is elmondta, hogy többször megkeresték az OLAF-ot azzal, hogy juttassák el számukra a jelentést, de nem kaptak választ.

(Forrás: HVG)

A témába vág

Hazudtak Lázárék, Hódmezővásárhely úszik az adósságban – ÉLŐ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük