Sorting by

×

Oláh Ibolya: abban az időben nagyon hittem a Magyarország című dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni – Geszti Péter: kár…..

A Partizán POP című műsornak adott interjút Oláh Ibolya énekesnő, aki a Megasztár első szériájában vált ismertté. Az énekesnő az interjú elején részletesen elmesélte, hogyan került a tiszadobi nevelőintézetbe, beszélt a versenyről és elmondta, miért nem hisz manapság az emberekben és azt is, miért nem énekli el többet a Magyarország című dalt.

Tiszadob

Az énekesnő az interjú elején részletesen elmesélte, hogyan került a tiszadobi nevelőintézetbe, elmondta, hogy nem haragszik az igazi édesanyjára, mert nagyon fiatal, 17 vagy 18 éves volt, amikor őt világra hozta, és a körülmények nem engedték meg, hogy gyermekét megtartsa. Az énekesnő szerint

a mai világban sem tudna jobb helyzetet teremteni gyermekének egy ilyen fiatal lány, ha nincs mellette senki.

Megasztár

A tehetségkutatóról is részletesen mesélt, többek között arról is, hogy szeretett volna több magyar dalt énekelni.

„Nagyon vágytam volna arra, hogy sok-sok magyar dalt énekeljünk, mégis hétről hétre egyre több angol dalt kellett elénekelnie a csapatnak. Amikor már csak nyolcan voltunk, akkor sem értettük, hogy miért erőltetik ezeket az angol dalokat”

– mondta az énekesnő, aki végül a széria második helyezettje lett. Arra a kérdésre, hogy mennyire kezelték jól a műsorral járó feszültséget, a versenyzőkre és személy szerint az énekesnőre nehezedő érzelmi nyomást, Oláh Ibolya azt válaszolta, hogy „semennyire”.

„Az, hogy én hogyan éltem meg, meg nemcsak én, hanem a társaim is, az el volt engedve”

– mondta az énekesnő.

„Mindig azok estek ki, akik lelkileg már nem bírták. Amikor rájöttem erre, akkor igyekeztem még erősebb lenni, mint ők”.

Oláh Ibolya azt is elmesélte, hogy a Megasztár döntőjében nem látta azokat, akik azért érkeztek, hogy neki szurkoljanak, pedig ő tudta, hogy kétbusznyi gyerek érkezett a műsorba, a szervezők ezt azzal indokolták, hogy így tudták megoldani az elhelyezésüket.

„Most képzeld el, két nagy busszal jöttek, és sehol nem hallottam őket? Valahova egészen fel rakták őket, a hangjukat sem hallottam. Anyumat sem láttam, senkit nem láttam. Nem esett jól”

– emlékezett vissza az énekesnő. Arra a kérdésre, hogy lett volna-e esélye megnyerni a döntőt Tóth Vera ellen, Oláh Ibolya azt válaszolta, hogy szerinte igen.

Úgy érzem, hogy az emberek azért szeretnek, mert megmaradtam ilyen egyszerűnek.

„De akkor min úszott el a győzelmed szerinted?”

– kérdezte Gulyás Márton.

„Szerintem a Vera jobb volt technikailag”.

A politika “szőrös lába”

Arra a kérdésre, hogy a politika egy sikeres roma életút példájaként használta a személyét, Oláh Ibolya azt mondta, hogy „érzi az ember, hogy mire megy ki időnként a játék”. A riporter rátért arra, hogy Oláh Ibolya 2005. augusztus 20-án elénekelte Geszti Péter dalát, a Magyarországot, amely miatt sok politikai támadás érte. A riporter megkérdezte, hogyan viszonyul a dalhoz az énekesnő.

Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban

– mondta Oláh Ibolya.

Az énekesnő elmesélte, hogy volt olyan eset, hogy miután előadta a dalt egy rendezvényen, testőrök menekítették ki őt és az anyukáját a tömegből, annyi olyan ember volt ott, aki nem szereti a cigányokat.

„Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni”

– mondta az énekesnő.

„Képzeld el, hogy elénekli egy cigánylány ezt a dalt. Én hittem mindenben és az egész, mint egy kártyavár, összeomlott. Olyan támadások értek, amilyeneket életemben nem láttam”

– mondta. Az énekesnő szerint a dalnak súlyos következményei voltak, pedig szerinte nem akart senki sem rosszat.

„Sajnos rosszul csapódott le”.

Forrás

Geszti Péter reakciója...

“Olvasom, hogy Oláh Ibolya nem énekli többet a Magyarország című dalt… Kár. Nagy hang, törött lélek, fájdalmas élet az övé, tehetségét a mai napig szeretem. Szíven üt, amit a dalunkról mond, leginkább azért, mert értem, mit érez, és igaza is van. De azért egy napon még meggondolhatja. Meggondolhatjuk. “A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit. ” (Edmund Burke)”

 

Oláh Ibolya: abban az időben nagyon hittem a Magyarország című dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni - Geszti Péter: kár. Nagy hang, törött lélek, fájdalmas élet az övé....

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.