Orbán: Az influenzajárvány is kevésbé pusztított!

A fékezhetetlen agyvelejű miniszterelnök péntek reggel még azt a felfedezést is megosztotta a hallgatókkal hogy a nagyon erős védekezés miatt az influenzajárvány is kevésbé pusztított, olyan emberek is életben maradtak, akik egyébként az influenzajárványba belehaltak volna.

Nem nagyon lehet ezt überelni. Azt nem árulta el Orbán Viktor, hogy honnan veszi mindezt. Talán volt olyan szakember, aki felvilágosította, hogy a “maradj otthon!” a kampány és a több hete tartó távolságtartás nem tette lehetővé az influenza szokásos terjedését sem.

De, akkor csapjunk bele a lecsóba!

Nagy Katalin: A kormány bejelentette, hogy kedden a parlament elé terjeszti a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. Köszöntöm a stúdióban Orbán Viktor miniszterelnököt. Ennyire jól állunk a járványkezelésben, hogy két hónap után nincs szükség erre a különleges jogrendre?

Orbán Viktor: Igen.

Bede kolléga szállóigévé vált mondása szerint itt az következett volna, hogy: “Köszönjük, miniszterelnök úr!” :)

“…a sikeres védekezésre azt mondom, a siker az lett volna, hogyha a vírust elpusztítjuk, és senki sem hal meg, akkor lennénk most boldogok. Így azonban fájó szívvel és együttérzéssel gondolunk azokra, akik meghaltak meg a családtagjaikra is, fogadják a részvétemet innen is. Azért mégiscsak ez majd’ ötszáz ember, és nagyon sokan szenvedtek, egyszerűen egy olyan betegség, amit, ha az ember elkap, és van egy alapbetegsége, akkor megkínozza.”

A baloldalt leszámítva, aki kihúzta magát ebből a közös védekezésből, mindenki összefogott Magyarországon

“A baloldal lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe, most megkapják a magukét, mert szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt. De őket leszámítva az ország összes többi állampolgára mindent megtett annak érdekében, hogy egy teljes összefogás jöjjön létre, egy fegyelmezett összeműködés, és valahogy együtt túl legyünk a bajon.”

Kásler miniszter úr érdemei történelmiek

“Van annak haszna, ha az egészségüggyel orvos foglalkozik, mert nemcsak arról van szó, hogy meg tud gyógyítani egy beteget, hanem az ösztönei is működnek. Amikor az Európai Uniónak a járványügyi szervezete még azt mondta, hogy „á, ez nem veszélyes,” és amikor még mindenki szunyókált, akkor az ő ösztönei oda vezettek, hogy azonnal összehívta a járványüggyel foglalkozó első szakmai testületet. Ez a lépés, az ő döntése és ösztönszerű megérzése volt az, amely felkínálta aztán nekem azt a lehetőséget, hogy meghozhassam azokat a döntéseket, amellyel egy-két héttel mindenkit megelőztünk, és jobban is védekeztünk, mint ők, és elkerültük azt a legrosszabb helyzetet, amin ők átmentek, ezért nem lett Magyarországon tömeges fertőzés.”

Nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt volna, mert nincsen vakcina

“…visszaállunk a normális, parlamentáris rendre, mégis az operatív törzset nem fogom föloszlatni, Pintér miniszter úrnak továbbra is vezetnie kell a törzset, annak minden nap üléseznie kell, és követnie, monitoroznia kell a helyzetet, hogyha baj van, akkor azonnal tudjunk reagálni.”

A vidék jól halad, Budapest két hét késéssel követi

“…az iskolákat Ausztriában már megnyitották, mi ezt nem akarjuk, mi lehetővé akarjuk tenni, hogy az iskolákba június elejétől be lehessen vinni a gyereket, de nem akarjuk megindítani a kötelező iskolai oktatást, és nem akarjuk fölszámolni a digitális oktatást, amire sikerült átállnunk.”

Van okunk az örömre, mert nagyon sok idős ember életét megmentettük

“Tehát az összefogás az nemcsak egy ilyen elméleti, szép tett, hanem ez valóságos emberéletek megmentésében fejeződött ki. Meghalt volna sok száz és sok ezer idős ember, ha a védekezés nem sikeres! Nem haltak meg, itt vannak velünk, élnek a szüleink, a nagyszüleink itt vannak közöttünk, máshol ez nem így történt.”

Az influenzajárvány is kevésbé pusztított

“…olyan emberek is életben maradtak, akik egyébként – elsősorban idősek, akik – egyébként az influenzajárványba belehaltak volna, mert minden évben látom a statisztikákban, hogy mennyi embert visz el az influenza. De most a járványügyi védekezések miatt az influenzának a pusztító hatása is kisebb volt.”

Nagy Katalin: “Nemcsak a rendkívüli jogrend miatt támadták Magyarországot, hanem tulajdonképpen a politikája miatt, amellyel megakadályozta a migránsok Európába áramlását. Most az Európai Bíróság hozott egy döntést, amelyben azt mondja, hogy a tranzitzóna nem jogszerű szerintük. Nagyon gyorsan reagált erre a magyar kormány, és azt mondta, hogy rendben van, megszüntetjük a tranzitzónákat. Miért? Azért, hogy ne fáradjanak Brüsszelben a kötelezettségszegési eljárással?

“A vitát úgy hívják, hogy ki dönt arról, hogy kivel éljenek együtt a tagállamok polgárai. Ez esetben ki dönthet arról, hogy mi, magyarok kikkel élünk együtt a saját országunkban? A brüsszeli bürokraták ezt a jogot maguknak követelik. A baloldali ellenzék egyébként ebben támogatja is őket. A magyar kormány és szerintem az emberek elsöprő többsége pedig azt mondja, hogy azt majd mi, magyarok megmondjuk, hogy kivel akarunk, és kivel fogunk Magyarországon, Magyarország területén együtt élni. Ezért azt engedünk be, akit a nemzetközi jog tiszteletben tartása mellett be akarunk engedni, de olyan, hogy Brüsszelben azt mondják, hogy menekültigényt beadó vagy kérelmet benyújtó ember ellenőrzés nélkül Magyarország területén tartózkodhasson, na, ez nem fog előfordulni. Ők ezt szeretnék, ki akarják cselezni a magyarországi szabályokat.”

Jó, akkor a tranzitzónát bezárjuk

“Akkor tessék a kerítésen kívül várakozni, ez a helyzet most. Pillanatok alatt meg fogjuk hozni azokat a rendeleteket, amik ezt világossá teszik. Tehát ha valaki be akar jönni Magyarországra, akkor szépen elfárad a belgrádi nagykövetségre vagy bármelyik magyar nagykövetségre, ott beadja az igényét, az majd megérkezik Magyarországra, ő addig ott a kerítésen kívül valahol várakozhat, de semmiképpen nem Magyarország területén, utána ezt majd a magyar hatóságok elbírálják, és értesíteni fogjuk. Ez az új rend. Ez szerintem a migránsoknak rosszabb, mint a korábbi állapot volt, de ha a brüsszeli bürokraták így akarják, akkor ezt az igényüket teljesíteni fogjuk.”

…és hablatyolt tovább, ahogy szokott!

Forrás: kormany.hu

csütörtök

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük