Orbán bejelentette: az Ön nevében is megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

„…semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről!”

„Éppen most informáltak a legújabb fejleményekről az MFF/NGEU-csomag (a többéves pénzügyi keret és a „Next Generation EU” helyreállítási eszköz) végrehajtásának helyzetét illetően”

– írta Orbán Viktor.

Levelében a miniszterelnök megerősítette, hogy

„semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről”

elvvel összhangban Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni, beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is.

Ez már nem a „falig”, hanem azon túl…..

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. Magyarország számára alapvetőek a közös értékek, beleértve a jogállamiságot, ezek érvényesülését és alkalmazását a magyar embereknek kell megítélniük, akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

<<< Friss hírek! >>>

Arról korábban itt írtunk, hogy Varga Judit ma reggel kiposztolta, a “végső döntéshez közeledve”, hogy Magyarország nem köt kompromisszumot Brüsszelben egy “egyszerű vétó” esetében sem, Kovács Zoltán pedig a Reuters-nek megerősítette: délután politikai vétót emel a kormány az EU-büdzsét illetően.

„Vétó. A felelősség azoké, akik hagyták, hogy az ideológiai viták túszul ejtsék a mentőcsomagot es megsértették az állam és kormányfők júliusi megállapodását. Magyarország végig tisztességesen betartotta az uniós szerződéseket és a júliusi alkut. Sosem árult zsákbamacskát. Magyarország sorsáról csak a magyar emberek dönthetnek.”

bíboros

8 thoughts on “Orbán bejelentette: az Ön nevében is megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot

 • Tisztelt Városi Kurír!
  Az én nevemmel ne takarózzon az a senkiházi bitorló csaló,aki miniszterelnöknek hívatja magát.
  Tisztelettel
  Nagy Tamás

 • Az én nevemben ne vétózzon!

 • Majd ha szükségem lesz arra, hogy helyettem bármit tegyen, akkor majd értesítem. Felháborító, hogy folyton M.o.-gal, vagy a magyar emberekkel takarózik orbán. Kizárólag a fidesz nevében beszéljen

 • A vétózás nettó beismerése annak, hogy van itt nagytúró, nem jogállamiság

 • Az èn nevemben semmilyen korrupt elmebeteg diktatórikus ne nyilatkozzon!!
  Szarházi banda!

 • Ezennel kikérem magamnak,hogy a magát a „Magyarország” nevű fantom állam állítólagos miniszter elnökének nevező állítólagos orbán viktor,azén nevemben-aki a Magyar Köztársaság állampolgárának vallja magát-valótlanságot állítson!!!
  Továbbá kérem az Európai Unió összes DEMOKRATIKUS ORSZÁGÁNAK ÉS LAKOSSÁGÁNAK,NÉPÉNEK VAGY RÉSZÉNEK,HOGY A TOVÁBBI ASSZISZTÁLÁST AZONNALI HATÁLLYAL,HATÁROZOTT-NEM-VÁLASSZAL HATÁROLÓDJON EL AZ ORBÁN KORMÁNYTÓL A SZABAD MAGYARORSZÁG JAVÁRA.
  Tisztelettel köszönöm:
  Tóth Zoltán a Magyar Köztársaság állampolgára

 • Abban biztos lehet mindenji, hogy Orbán úr vétózni fog. Kettő lehetséges opció van arra, hogy ne vétózzon Orbán Viktor (Magyarország miniszterelnöke) Az egyik lehetőség az, hogy a FIDESZ olyan emberei akikben maredt még a becsületnek egy szemermyi szikrája, felgyújtják a Viktátor rezidenciáját és a Sándor Palotát és nem kímélik a Főügyészséget sem. A másik lehetőség at, hogy ezt mi tesszük meg.

 • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük