Dr. Kunetz: Orbán átírta a tömegmegmaradás/anyagmegmaradás törvényét? – Számoljunk csak!

Az operatív törzs hétfő reggeli ülése után jelentkezett be Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő elmondta: áttekintették a hétvégén történteket és a rendelkezésre álló kapacitásokat.

“A nyomás nagy, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok és az ápolónők, a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is. Azt tudom mondani, hogy szabad ágy jelen pillanatban — amely covidos betegek ellátására alkalmas — az 13 049, ami üresen áll és várja a betegeket és intenzív ágyból is van 1634. Hogy ennek a nagyságrendjét megértsük, ez azt jelenti, hogy most van lélegeztetőgépen, intenzív ágyon 582 és ennek a háromszorosa még rendelkezésünkre áll.”

Kunetz doktor reakciója a fentiekre

“Orbán Viktor ma azt nyilatkozta, hogy 1634 intenzív terápiás-ágy áll még rendelkezésre és 582 COVID beteget lélegeztetnek intenzív osztályokon. Nem olyan régen azt is mondta, hogy

november 21-én azaz öt nap múlva egészen pontosan 2240 intenzív terápiás-ágy kell majd, ami decemberben a teljesítőképesség határát fogja elérni a 4480-as bűvös számmal.

A NEAK ágy-nyilvántartása szerint 1166 intenzívterápiás-ágy állt rendelkezésre 2019-ben, akkor ezeken az ágyakon átlagosan 700 beteg feküdt, ez jelenti a rendszer alapterhelését COVID nélkül. Azaz 700 beteggel bármikor számolhatunk a COVID esetek ehhez adódnak hozzá.

Így ma az orbáni bejelentés után feltételezhetjük,

hogy 1282 (700+582) beteg szorul intenzívterápiás ellátásra, ami már meghaladta az 1166-os tavalyi ágyszám lehetőségeit, de kásleri parancsra varázspálcával még teremtettek ágyakat, legalább annyit, hogy az összesített intenzívterápiás ágyszám elérje a “teljesítőképesség határát”, azaz 4480-as ágyszámot.

Akár hogyan is adogatom össze az ágyszámokat a matek nem jön ki,

mert 700 (az alapterhelés miatti ágyszám) plusz 582 (lélegeztett COVID betegek száma) plusz a 1634 (a bejelentett tartalék ágyszám) összege mindössze 2916 és nem 4480, ég akkor sem, ha nem ebben a sorrendben adom össze, a végösszeg mindig 2916 intenzívterápiás-ágy.

Tehát most nagyon úgy néz ki, hogy a decemberi jóslatok szerinti kívánt 4480-as intenzívterápiás ágyból 2916 körüli ágy állhat rendelkezésre.

Hacsak, Orbán Viktor át nem írta a Lomonoszov-Lavoisier-törvényt,

azaz a tömegmegmaradás/anyagmegmaradás törvényét, amely kimondja, hogy

“hogy egy zárt anyagi rendszer tömege állandó marad, függetlenül a rendszeren belül lejátszódó folyamatoktól. Ekvivalens állítás, hogy az anyag megváltoztathatja a megjelenési formáját, de nem teremthető és nem tüntethető el.”

Márpedig úgy néz ki, hogy Orbán Viktor teremthet és ezt a pálcát Kásler kezébe adta

A kérdés pusztán csak az, hogy

az ágyak mellé képzett szakdolgozókat és orvosokat is teremthet-e Orbán Viktor, (a 4480-as ágyszámhoz még további 7000-7500 intenzívterápiás szakápoló és több ezer szakorvos kell) , mert akkor már nem vagyunk messze magától az Istentől sem.

Lőn világosság!”

iskolaigazgató

Egy hozzászólás itt: “Dr. Kunetz: Orbán átírta a tömegmegmaradás/anyagmegmaradás törvényét? – Számoljunk csak!

  • Avatar
    2020.11.17 - 15:21
    Közvetlen hivatkozás

    Így működik a fideszes matek. Így lett kétharmaduk is. Így tudnak már tizedik éve garázdálkodni az országukban. A számokat kissé (vagy nagyon) átírják, kozmetikázzák, és az m1-en, és rozsdamarón szocializálódott fidesz szavazó csont nélkül benyalja

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük