Többször gondolhattuk az elmúlt 10 évben, hogy “na, ezt már tényleg nem teszi meg” és megtette. Most is csavart egyet: ha betart Budapest a tervének stadion-ügyben, akkor teljes, országos rendszert erőltet szeretett népe kontójára.

Ilyen nincs és mégis van…?

A kormány sportakadémiai rendszer kidolgozásáról döntött, amely elősegíti a minőségi élutánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést – szemlézi az Orbán Viktor által szignózott határozatot a friss Magyar Közlönyből a 444.hu.

- Hirdetés -
kozlony
fotó: 444.hu

Nem fáraszt anyagi részletekkel….

Konkrét részletek ezek után nem derülnek ki, csak annyi, hogy az állami rendszer kiépítését a labdarúgással, a kosárlabdával és a kézilabdával kezdik. Akadémiai rendszer már most is létezik Magyarországon, rengeteg pénzt költünk rá, igaz, az eredményei, például a labdarúgásban nemigen látszanak.

“Anyagilag messze kiemelkedik az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány, amelyhez 2011 és 2018 között 22,4 milliárd forint adomány és 23 milliárdnyi TAO-támogatás érkezett.”

Az állami sportakadémiai rendszer kidolgozásáért a határozat szerint Kásler Miklós lesz felelős.

Orbán belendült: teljes sportakadémiai rendszert akar - és Ön? 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét