Szégyen! Felcsút szomszédságában penészes az iskola, Orbánfalván meg fűtik a két-ballábasoknak füvet!

Hiába, no, rossz helyre születtek! 16 kilométer semmiség, ha a térlépen nézzük, de, ha a közmilliárdok elköltéséről van szó, akkor beláthatatlan a messzeség. Legalábbis Orbániában, ahol a füvet fűtjük a falábúaknak, de a suliban a  penész az úr.

Az eredendő bűn

Na jó, Etyek elkövetett egy hatalmas hibát, ami megbocsáthatatlannak tűnik. Tudják, “nem felejt”

Nem díjazta túlzottan Etyek lakossága, hogy a földjeiken keresztül vezetett volna Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc játékszere, a felcsúti kisvasút új ága

– írta 2016-ban, még a hírhedt kisvasút tervezésének idején az MNO.hu. A lap szerint Felcsútról Bicskén át az etyeki pincesorig tervezték a vonalat, ami több lakos földjén ment volna át, egyes telkekre állomást is terveztek. Persze nem Magyarország lett volna, ha nem akarták volna erőből átnyomni a terveket. Tessely Zoltán, Etyek, Szent László- és Váli-­völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa megkereste Garaguly Tibor etyeki polgármestert, hogy saját költségen készítsenek alternatív nyomvonaltervet, máskülönben az eredeti szerint épül meg a vonal.

16 km: Felcsút-Etyek

A Felcsúttól 16 km-re lévő Etyeken a pártháznak nevezett iskolai épületben az évek alatt tarthatatlan állapotok alakultak ki: mind a négy teremben az egészségre káros penészszintet mértek a levegőben – közölte az Etyeki Szülői Szervezet, ami gyűjtést indított az iskola javításra. A WHO szerint a légzőszerveket garantáltan károsítja az 500 spóra/m3, és az egyik teremben 780-at mért a független szakember.

Az iskola karbantartója nyugdíjba ment,

az állását azóta sem hirdették meg, így a szülőkön kívül nem lesz senki, aki a karbantartást elvégezné. A hibákat így sorolták:

„Félrecsúszott palák, kilógó betonvasak, repedések, beázások, szelelő ablakok, rozsdás vasajtó. A felszedett régi linóleum alatt vastag penész…”

Az etyeki önkormányzattól ígéretet kaptak,

hogy minden összegyűjtött forint mellé ugyanannyit tesznek hozzá, eddig közel 500 ezer gyűlt össze a helyi lakosok adományából, ami a komolyabb felújításra nem elég.

Szóval, kedves mindenki, akinek az adójából Felcsútra milliárdok szállingóznak, kinek adnának szívesebben? Mit szólnának egy konzultációra ebben a kérdésben? Vagy egyszerűen csak álljunk fel a fotelból?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük