Orbán Viktor gyávasága

A sajtó, mert ez a dolga, megpróbálta megtudni Magyarország miniszterelnökének véleményét a mostanában ismét, részben az ő segítségével is, az érdeklődés középpontjába került Horthy Miklósról. 

A kormány válaszát Lendvai Ildikó “dolgozta fel”

A miniszterelnököt megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy párttársai, köztük volt kancelláriaminisztere fehérre mosdatják a Don-kanyarban és a táborokban elpusztult többszázezer magyar halálában bűnrészes Horthy emlékét. A nevében Havasi Bertalan sajtófőnök válaszolt: “A miniszterelnök több alkalommal elmondta már a véleményét Horthy Miklósról és rendszeréről, ebben nincs változás.”
Ez aztán az egyértelmű, világos, markáns álláspont. Bravó! Főleg, hogy Orbán mondott már a kormányzóról ezt is, azt is. Most pedig halált megvető bátorsággal inkább meg sem szólal, nehogy tovább növelje a Fideszen belül a választás óta sűrűsödő konfliktusokat.
Tulajdonképpen én is úgy vagyok, mint ő. Több alkalommal elmondtam már a véleményemet a miniszterelnökről és rendszeréről, ebben nincs változás.
Majd szólok, ha lesz.
Bár nem is tudom, mintha az utóbbi időben hajszálnyit romlott volna a véleményem. Valamelyikünk rosszabb passzban van, attól lehet.

Friss hírek>>>>>>>>>>>>>

Változó vélemény

“Orbán Viktor korábban egyik beszédében „kivételes államférfinak” nevezte a kormányzót, máskor viszont a Magyarország elnyomóival kollaborálók közé sorolta Horthy Miklóst, aki nem méltó rá, hogy tiszteletére szobrot állítsanak. (A két nyilatkozat között nem 25, hanem csak 1,5 év telt el. 2015 decemberében kollaboráns volt, 2017 júniusában kivételes államférfi.)”

Még egy vélemény ugyancsak a Népszavából:

“Egészen biztos, ha valakinek a családja nagy részét kiirtották, eszébe se jutna főhajtással tisztelegni Horthy Miklós emlékének – nyilatkozta Zoltai Gusztáv a Népszavának. Zoltai az előző parlamenti ciklusban, miután lemondott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatói posztjáról, Lázár János kancelláriaminiszter tanácsadója volt.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük