Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Budapest XXII. kerületében lévő Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából mondott beszédet.

Ebben a kérdésben nagy az egyetértés: mi legyen a srácainkkal?

Hogy ki mit ért jónak, na az más lapra tartozik. Orbán például ezt:

Beszédében arról szólt a miniszterelnök, hogy egyre erősebb a vita, amely arról szól, hogy mi legyen a gyerekeinkkel.

„Milyen hatások érjék őket? Milyen értékek alapján rendezzék be az életüket? Hogyan viszonyuljanak magyarságukhoz, családjukhoz, sőt a tulajdon nemükhöz?”

Határozott választ kell adni arra,

“mi az, amit mi akarunk átadni majd az utánunk jövő nemzedékeknek”,

hogy

“ne szakadjon meg az a hagyomány, amely bennünket ezer év magyarjaival összeköt”,

hogy

“megértsék, nekik is hozzá kell tenniük a számukra kiszabott időt ehhez az ezer évhez, hogy a következő ezer év se történhessen meg nélkülünk”.

-mondta a miniszterelnök.

… és biztos, hogy ez a jó válasz? Van olyan, hogy egyetemleges “jó”?

Ha az “Ön kicsoda és miért?” egyszerű kérdésére “tudjuk a megfelelő választ, akkor nagy baj már nem történhet velünk az életünkben. És mi azt szeretnénk, hogy ne történjen baj gyermekeink és unokáink életében sem”

– fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve:

ez az iskola a legalkalmasabb helyek egyike arra, hogy megtanítsa a növendékeinek, kik ők, kik vagyunk mi, magyarok, és miért, vagyis mi a küldetésük ebben az életben.

Forrás

1 hozzászólás

  1. Talan masik gyogyszerre kene atallnia, es fel kene fognia vegre, hogy az iskolakat NEM ideologiak, megcsontosodott eszmek atadasara talaltak ki, valamint nemcsak arra, hogy a “hazaszeretetet” propagaljak, hanem a TUDAS es a VALOS ismeretek atadasara, a felelos gondolkodas kialakitasara mar fiatal korban! Aztan, ha valamiert lehet szeretni a hazat, az okos gyermek ezt mar magatol is tudni fogja – vagy tisztan meg fogja latni, ami most is folyik: hogy egyre inkabb kemenyedo diktatura van kialakuloban. Es majd eldonti maganak, hogy jo sok penzert belesimul-e gerinctelenul ebbe az orban-fele diktaturaba, vagy felemeli a fejet, es inkabb az SZFE diakjainak az elveit fogadja el sajatjanak.
    Hagyjuk mar az atnevelotabor-tipusu, bajoros oktatast, aminek a buntetes a legfobb modszere, ha a diak valamit elront, nem pedig az eszaki orszagokbeli, kreativ gondolkodast oktato, rugalmas oktatase. Sajnos.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét