Orbán egy tollvonással elbokázott 13 milliárd közpénzt, ami 1.500.- forint/fő – Önnek mekkora a családja?

A kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programja, valamint a nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjai és megkezdett beruházásai megvalósításához szükséges forrás biztosításáról döntött a kormány. Az ezekről szóló kormányhatározatok a Magyar Közlöny hétfői számában jelentek meg.

Félreértés ne essék…..

Természetes dolog, hogy aki jobb helyzetben van, támogatja hozzátartozóját. Erejéhez mérten. Amennyiben valaki úgy ítéli meg, hogy a magyar oktatás olyan színvonalon működik, hogy azon már csak “fontatlan” változtatásokra van szükség, akkor teljes mértékben egyetérthet az orbáni döntéssel. Csakhogy messze nincs így.

Kormánybácsinak” nincs pénze, amivel sáfárkodik az az Öné!

Ez az egy bejelentés 1.500.- forintot jelent 0-100+ éves korig mindenkinek, ami első látásra nem sok, de ha megszorozza a családtagjai számával és figyelembe veszi, hogy naponta hány hasonló bejelentést tesz a 2/3-al megválasztott kormány, akkor legalábbis elgondolkodtató, hogy biztosan erre szavazott-e.

Hová tenné az “X”-ét, ha egy képzeletbeli – mert a valós ebben a felállásban nem elképzelhető – konzultációs levélben megkérdeznék, hogy

“Szeretné-e, hogy a hazai oktatásra plusz 12 milliárdot költsön a kormány?”

Ezzel szemben mit tesz a regnáló?

A kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programjával kapcsolatos határozatban rögzítették: a kormány egyetért, hogy kiemelten fontos a kárpátaljai magyar nyelvű intézményes oktatási rendszer megőrzése, ezáltal a magyar anyanyelvi oktatás biztosítása Kárpátalján.

Ezermilliók “vallási könnyűzenére” – Orbán, megint, szélesre tárja a mi pénztárcánkat is

Ennek érdekében a miniszterelnök általános helyettesének kell gondoskodnia a feladatok megvalósításáról, amelyekre az idén 3 milliárd 560 millió forintot, jövőre 3 milliárd 510 millió forintot, 2021-ben 3 milliárd 15 millió forintot kell biztosítani a költségvetésben – áll a kormányhatározatban.

A nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjaira és a megkezdett beruházások finanszírozására az idén 1 milliárd 620 forintot kell biztosítani. Jövő évtől pedig beépülő jelleggel 360 millió forintos forrásnak kell rendelkezésre állni a költségvetésben.

Palkovics a “hét sztárja”: 800.000 millió közforintot ígért be Debrecennek, ami cirka 100.000 forint Öntől, meg Öntől, meg mindannyiunktól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük