Orbán elküldte a selyemzsinórt a Fidesz „díszcigányának”?

Farkas Flórián, hatalma csúcsán az őt ismerők “miniszter Flórinak” nevezték, egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől. Farkas karrierje még az átkosban indult, később feltűnt a szocialisták mellett, s végül jó szimattal a Fideszhez csapódott.

Életrajza több mint bizonytalan

Orbánék Flórija,sokak szerint kijárta a börtöniskolát is, de arról sem látott senki papírt, hogy leérettségizett volna. Az már csak hab a tortán, hogy egyik életrajzában, még egyetemi diplomát is adott magának. Arról nem szól a fáma, hogy az Ecseri piacon mennyit is érhet egy kutyabőrre írt felsőfokú végzettséget igazoló okirat. Flóri nevéhez eddigi politikai pályafutása alatt, mindig gyanús pénzügyi manipulációk kötődtek. De eddig megúszta: egykor Göncz Árpád elnöki kegyelmével, később Orbán kegyével, akinek egy ideig “bizalminak” mondott embere volt a Fidesz “díszcigánya”. A tavaly áprilisi választások után még a Fidesz listájáról bekerült ugyan  a jól fizető Parlamentbe, de a miniszterelnöki biztosi székből Orbán kipenderítette, Flóri eltűnt a nagy süllyesztőben.

Se szeri se száma a feljelentéseknek

Többek között keresik rajta azt az 1,6 milliárdot, amelyet az általa vezetett roma szervezet tapsolt el, a Híd a munka világába projekt keretében. A program egyike a romák felzárkóztatására kiírt pályázatoknak, eredetileg 5 milliárd forint uniós pénzt fordítottak erre, az egyébként nemes célra. Gyorsan kiderült, hogy Farkas és a körülötte lebzselők úgy kezelték a pénzt, mintha saját vagyonuk lenne.

Mindenre költettek, csak arra nem, amire kellett volna. Világ csúfjára egyetlen roma ember nem talált magának munkát a program keretében. Erre mondták a Farkas ellenes tábor tagjai, hogy ” a sajátjait lopta meg” a volt roma főember, aki az igazságszolgáltatás előtt szent tehénnek, érinthetetlennek tartotta magát. Joggal, hiszen a projekt körüli visszásságok miatt, már közel négy éve “nyomoznak”, amúgy magyarosan. Tologatták az aktát egyik helyről, a másikra, Farkast védte Orbán és a mentelmi joga.

A folytatásban: rárepült  Farkasra az OLAF is.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük