Connect with us

Bulvár

Orbán Gáspár százados úr kiváló egészségnek örvend – reagálta Szalay-Bobrovniczky Orbán fiának halálhírére

Megosztás

Nagy a csend egy ideje a miniszterelnök fiával, Orbán Gáspárral kapcsolatban, így borítékolható volt, hogy ha felvetődik a közösségi médiában a halálhíre, az nagy érdeklődésre tart számot.

Orbán Gáspár százados úr kiváló egészségnek örvend - reagálta Szalay-Bobrovniczky Orbán fiának halálhírére
Megosztás

Nagy a csend egy ideje a miniszterelnök fiával, Orbán Gáspárral kapcsolatban, így borítékolható volt, hogy ha felvetődik a közösségi médiában a halálhíre, az nagy érdeklődésre tart számot.

Hová tűnt Orbán Gáspár?

Mint ismert, Vilmos és Harry herceg, Winston Churchill, és Orbán Gáspár is a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként a hírhedt, – a világ egyik legkeményebb kiképzőközpontjában – az angliai Sandhurst Királyi Katonai Akadémián végezte tanulmányait. A kiképzést két másik magyarral együtt 2019-ben kezdte meg a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként.

Fotó: The Royal Military Academy Sandhurst / Facebook

A hadügyér elmondta a titkot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf interjút adott az Indexnek. Beszélt a veszélyek koráról, az ukrajnai háború különböző hatásairól, a magyar haderőfejlesztésről, a fiatalok toborzásának sikerességéről is. Végül Orbán Gáspárról is kérdezték, ugyanis az elmúlt hetekben bizonyos internetes fórumokon Orbán Gáspár halálhírét keltették. Az erről szóló videók végigszáguldottak a közösségi oldalakon. A miniszter elárulta, hogy most milyen feladatott kapott a miniszterelnök fia, illetve hogy milyen rendfokozatban szolgál.

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az Egyesült Királyság-beli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt.

Odamegy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek.

Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek.

Speciális képzettsége jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. A százados úr kiváló egészségnek örvend.”

Forrás

Csak úgy: Videoton, Felcsút, Felház, ELTE, honvédség, Sandhurst

Orbán Gáspár futballistának készült, a Videoton FC neveltje volt, az NB II.-ben 2010 őszén játszott először – csereként az utolsó négy percben. 2011-ben a Videoton FC-től profi szerződést kapott, majd az apja közreműködésével létrejött felcsúti Puskás Akadémiához került, ahonnan a Videoton második számú, az NB III.-ban játszó csapatában is megfordult. A középpályás játékos az NB I.-ben 2014 márciusában mutatkozott be a felcsúti csapat színeiben, – a Honvéd elleni 4-0-s hátránynál állhatott be az utolsó 12 percre –, de egy hónappal később – 12 NB II.-es és két NB I.-es mérkőzésen való részvétellel a háta mögött – kiújuló sérülése miatt végleg elhagyta a profi futballt.

Még abban az évben az Empower a Child keresztény karitatív szervezettel Ugandába utazott, ahol gyerekeket tanított meg futballozni. Saját bevallása szerint ekkor vált igazi hívővé. „Afrikában találkoztam Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismerem őt” – mondta erről később a Golgota rádiónak.

Hazatérte után – társaival – megalapította a Felház keresztény mozgalmat, amely a Körcsarnokban, a MOM Sportban is tartott rendezvényeket. „Nem hiszem, hogy az embereknek az különleges és izgalmas, hogy valaki egy egyedüli pozíciót betöltőjének a fia… Annyira csodálatos isten gyermekének lenni, hogy ilyenkor mindig meglep, hogy a miniszterelnök gyermekének lenni, az miért olyan érdekes” – mondta az Indexnek még 2018-ban.

Három és fél év után, 2019 márciusában a mozgalom befejezte működését, azzal, hogy a keretein belül elindult missziós tevékenységek már a Felház nélkül is folytatódhatnak.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Mindeközben Orbán Gáspár az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára járt, amelyet 2018-ban végzett el. A jogi pálya helyett azonban jött a katonai, esküjét 2019 nyarán tette le. Alig két hónappal később pedig már meg is kezdhette a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián tanulmányait két magyar társával, a HM ösztöndíjasaként.

Szerző