Orbán: „Ha ma felfüggesztik a Fideszt, kilépünk és új EP-csoportot alakítunk”

A BBC brüsszeli tudósítója szerint a magyar miniszterelnök azt mondta, ha ma az eredeti javaslat szerint, és nem a Fidesz kérésére, felfüggesztik a pártot a Néppártban, akkor kész új EP-frakciót alakítani másokkal.

A Fidesz időleges felfüggesztéséről szavaz ma az Európai Néppárt 260 delegáltja, miután a német CDU és CSU konzervatív pártszövetségének vezető politikusai a teljes kizárás helyett ezt a lehetőséget lengették meg a sajtónak tegnap este. Mind Anegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke, mind Markus Söder a bajor CSU vezetője és bajor miniszterelnök szerint így lehetne rendezni a Fidesz kérdését.

Az ötlettel kapcsolatban Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke Brüsszelben már jelezte, ha a felfüggesztés mellett szavaz a Néppárt, a Fidesz önmagától elhagyja a pártcsaládot.

Miközben Brüsszelben beszél, arról is hírt adtak, hogy a városban találkozott Jarosław Kaczyński a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke a spanyol, szélsőjobboldali Vox képviselőivel találkozott, az El Mundokorábbi információi szerint pedig a Vox már Salvini ugyancsak bevándorlásellenes, olasz pártjával is tárgyal, és még Orbán Viktorra is számítanak.

A Soros-plakátokra felkerülő európai bizottsági konzervatív elnök, Jean-Claude Juncker azonban szeretné ha a Fideszt kizárnák.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük