Orbán: nem a migrációra, genderre, háborúra… – No és a pénzre?

Orbán Viktor a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború mellett gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete, valamint az energiaügyek szerepelnek – derült ki a hivatalos tájékoztatóból. A miniszterelnök közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatta a haziakat, hogy mekkora vehemenciával áll ki értük, ahogy azt itthoni használatra készült „egymondatosaiban” megígérte.

280 karakter fogságában

Erősen indította Twitter-közvetítését a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóról Orbán Viktor:

NO MIGRATION! NO GENDER! NO WAR!

vagyis

NEM A MIGRÁCIÓRA! NEM A GENDERRE! NEM A HÁBORÚRA!

Itt hívjuk fel a figyelmet a feltehetően leválogatott Orbán-fotók közül kiválasztottra. Figyelemreméltó a beszélgetőpartnerek arckifejezése:

A reakciókból….

Daniel Freund német EP-képviselő -aki nemrég Felcsútra is ellátogatott- a

NEM AZ UNIÓS PÉNZRE

válasszal emlékeztetett az EU és Magyarország közti vitára.

A brit LMBT Történeti Hónap – vagyis a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelméről megemlékező egész hónapos eseménysorozat – szervezői sok más twitterezővel együtt azt találgatták, Orbán vajon ezzel a lépéssel gendersemlegessé tette-e Magyarországot, ahol mostantól csakis nembináris emberek élnek.

Forrás

Az Orbán-követők kerítésen belül….

„Persze hogy Magyarország az első. Innen lehet a legtöbbet zsebre mutyizni. Kellemes közhelyek helyett mi a helyzet az egészségüggyel, oktatással, adókkal ( legmagasabb üzemanyagárak), elmaradt az aszály kárenyhítésre vonatkozó lépések az öntözőcsatornák és víztározók létrehozása, hogy lesz a kutak adóztatása? Esetleg valami hazai aktualitás?”

„Ebben az oszágban a fiatalokat elüldözik kilátástalan a család alapitás reménye is,az ídősek egészségügyi ellátása miatt a nyugdíjjat sem érik meg elnök úr milyen élete lessz az unokámnak??? És az önének!”

„Idén márciusban 26. alkalommal szavazta le a fidesz az ügynökakták nyilvánosságra hozását. Orbán sosem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon és Orosz érdekeket szolgál. Zsarolva van a miniszterelnök, vagy megfélemlítve?”

„Rengeteg türelem —jó gyomor?—kell ahhoz , hogy ezekkel a személyekkel tárgyaljon egy békeszerető ember . Kívánom , hogy eredmény szülessen !”

” Kinek nem első Magyarország? Ez egy ócska demagóg duma. Valami értelmesebb szlogen jó lenne?! A végén az emberek elhiszik, hogy a legfontosabb ország pl. Mauritánia”

„Tartanak tőle és adnak a véleményére, mert már nagyon sok mindenben beigazolódott, hogy igaza lett és nem véletlenül vele egyeztetett a csúcs előtt Emmanuel Macron is?!”

„Halyrá Doktór Miniszter Elnôk Ur, le alázuk a lipsi EUt szúrkóllok nagyón, HALYRÁ Fidesz, halyrá Mimagyarók!!”

„Én szerintem nagyon csúnya vége lesz a hazudozásaidnak.Életedbe nem dolgoztál csak loptál!”

„egy nehéz, fárasztó nap után mindig ide jövök felfrissülni. kiváló ez a viccoldal, köszönöm a szórakoztatást! Ennyi bolondos mókázás csuda üdítő!”